Читај ми!

Вучић: У Влади нико не мора да буде само зато што мисли да треба

Председник Србије и лидер СНС-a Александар Вучић поновио је да ће у новој влади бити бројних промена и да нико не мора да буде у њој само зато што мисли да мора бити 10 или 20 година.

Вучић је, тако одговорио на питање да ли у СНС влада страх и паника, како пишу поједини медији, због чињенице да не објављује имена министара, а да иза тога стоји Зорана Михајловић, казао је да нема проблема с тим ко се како осећа.

"Свакако ће бити великих промена у влади, водићемо рачуна ко ће да добије мандат. Ја ћу на органима странке изнети свој став и мишљење", нагласио је Вучић, после показне вежбе на језеру Гружа.

Вучић је поручио да нико не мора да буде у влади 10 или 20 година само зато што мисли да мора.

"Биће бројних промена. Чини ми се да мора да буде нешто нове енергије, новог заноса, али верујем да ће нова влада обавити добар посао", подвукао је Вучић.

"Пријатељи нам и Руси и Украјинци, само могу српске ознаке"

Председник Вучић изјавио је да су пријатељи Србије и Руси и Украјинци, али да нам је важна само наша земља Србија.

Вучић је, на питање новинара какви су односи Србије и Украјине и како коментарише то што се по градовима исписује слово З (једна од ознака руске војске), продају мајице са тим словом и да ли ће то неко санкционисати, пошто се недавно припадник Жандармерије који је на шлему имао овај знак сликао се са једним од министара, рекао да Србија има јасан став који је изражен кроз закључке Савета за националну безбедности и да се тога држи.

"Нажалост у нашој земљи има једна ствар која ми се не допада, али то не могу да променимо. Постоје јасна навијачка опредлејња која нису равномерно распоређена у односу 75 или 80 одсто према 25 или 20 одсто, али је једнако острашћена и једна и друга страна", рекао је Вучић и додао да су једни за Русију, а други за Украјину...

Не можемо да улазимо у то, пошто је то питање личних афинитета, рекао је Вучић.

"Али, можемо да кажемо и једним и другима да су нам пријатељи и Руси и Украјинци, али за нас је важна само Србија", поручио је председник Србије.

Што се тиче ношења ознака, рекао је да могу да буду само оне које прописала Србија.

"И сви припадници Жандармерије и свих других полицијских и војних снага морају да носе само оно што је припсано правилима службе, а то су српске ознаке", поручио је Вучић. 

Вучић о Јовањици

Увек истина изађе на видело и лаж не може да победи нечији рад, као што не може ни напор Жандармерије која је окачила своју заставу на крају вежбе на брану, рекао је Вучић поводом навода појединих медија да његов брат Андреј није имао никакве везе са власником Јовањице.

Вучић је рекао да се неки медији три године написали десетине хиљаде страница против његове породице, криминализујући је, иако је од почетка Андреј рекао да никада није имао никакав контакт са Јовањицом.

"Није им била довољна ни правоснажна пресуда против лажова. После три године свима је јасно да је лаж. И шта ћемо са три године?", упитао је Вучић.

Положили смо темељ после 35 година за наставак сарадње

Председник Вучић изјавио је да је посетом египатског председника Ел Сисија Београду, после 35 година постављен темељ за наставак сарадње две земље у бројним областима од пољопривреде до наменске индустрије.

"Верујем да смо положили темељ после 35 година (од посете последњег египатског председника Србији) за насавак сарадње и не само у области пољопривреде, трговине, размене која је већ већа него у првих шест месеци прошле године, у наменској индустрији. Желимо да радимо заједно, али и да продамо наше одлично оруђе и оружје", рекао је председник Србије.

На питање новинара колико ће посета председника Ел Сисија значити и по питању нашег става према Косову и међу арапским светом нагласио је и да је важно да имамо пријатељске односе са Египтом који има огромну улогу у целом свету.

уторак, 23. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво