Читај ми!

Влада усвојила Уредбу, вантелесна оплодња о трошку државе за жене до 45. године

Вантелесна оплодња о трошку државе биће убудуће омогућена и женама старости до 45 година, уместо до 43, као што је до сад био случај, одлучила је Влада Србије.

Одлуком је омогућено већем броју жена, у брачној или ванбрачној заједници, да путем вештачке оплодње финансиране из обавезног здравственог осигурања, добију прво или друго дете до 45 године старости, саопштено је Канцеларије за сарадњу са медијима.

Овим решењем остварује се и један од задатака популационе политике - решавање проблема неплодности у Републици Србији, додаје се у саопштењу.

Влада је допунила и одлуку о ограничењу висине цена основних животних намирница и то у делу који се односи на цене свињског меса, као и на ограничење марже при продаји пилећег меса.

Влада Србије донела је и измењену одлуку о привременој забрани извоза Евро дизела ЕН 590, којом се она продужава са седам на 14 дана.

Одлука је донета у циљу спречавања несташице овог нафтног деривата, проузроковане глобалним поремећајем на тржишту.

Донета је одлука и о привременом укидању виза за улазак у Републику Србију за држављане Арапске Републике Египат, с обзиром на то да се очекује повећан број туристичких посета држављана ове земље, као и потенцијалних инвеститора, а како би се створио повољнији пословни амбијент и унапредили билатерални односи.

Одлука је једностраног карактера и након њеног ступања на снагу, држављани Египта, носиоци обичног пасоша, моћи ће у периоду од 30. јула до 30. септембра ове године да улазе, транзитирају и бораве на територији Србије до 30 дана.

Одлука се примењује под условом да они путују у оквиру организоване туристичке групе и да поседују потврду о уплаћеном туристичком аранжману, доказ о обезбеђеном повратку у државу порекла и позивно писмо туристичке агенције из Србије која је организатор путовања.

четвртак, 25. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво