Читај ми!

Курти: Лајчак знао за наше одлуке, Брисел се уплашио Вучићевe реакције

Премијер у Приштини Аљбин Курти изјавио је да је Мирослав Лајчак био упознат са одлукама о аутомобилским таблицама и личним картама и да се неко у Бриселу можда уплашио након што је председник Србије Александар Вучић рекао да је могуће његово повлачење из дијалога у Бриселу.

Аљбин Курти је рекао да је упозорење Београда да се може повући из дијалога са Приштином можда мало уплашило некога у Бриселу, преносе приштински медији.

"Чак је и Лајчак стално био обавештаван о нашим акцијама. Знам да постоји план за састанке главних преговарача, можда и више од тога, да видимо како ће и колико моћи да се припреме у Бриселу. Спремни смо и заинтересовани за правно обавезујуће, одрживе споразуме и међусобно признање у центру. Али проблем може бити у упозорењима Београда да се може повући из дијалога. Мислим да они праве грешку и ово је можда мало уплашило некога у Бриселу", рекао је Курти.

Специјални изасланик ЕУ за дијалог Мирослав Лајчак рекао је да се ситуација у дијалогу већ променила након одлуке владе у Приштини о реципроцитету личних карата и рока за регистрацију аутомобила са акронимима назива градова на КиМ које издаје МУП Србије.

петак, 19. април 2024.
6° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво