Читај ми!

Вучић: Имаћемо велики напредак у будућности; Абазовић: Више сте него добродошли у Црну Гору

Председник Србије Александар Вучић састао се са црногорским премијером Дританом Абазовићем, који је у посети Београду. Чини ми се да смо нека велика политичка питања, која су нас некада раздвајала, а о којима смо данас говорили, успели на конкретан начин и да разрешимо, рекао је Вучић. Више сте него добродошли у своју братску Црну Гору, поручио је Абазовић после сусрета са председником Србије.

Председник Србије Александар Вучић рекао је да је са премијером Црне Горе Дританом Абазовићем имао добре и корисне разговоре о различитим питањима и изразио уверење да ће Србија и Црна Гора "изградити велики напредак у будућим међусобним односима".

Александар Вучић је на Инстаграм налогу "buducnostsrbijeav" објавио фотографије састанка са Дританом Абазовићем.

"Пожелео сам добродошлицу премијеру Црне Горе Дритану Абазовићу. Током радног ручка смо разменили мишљења о актуелним темама и сагласили се да ћемо наставити да градимо боље односе", објавио је Вучић уз фотографију. 

"Говорили смо о нашим политичким и билатералним односима, економској сарадањи, инвестицијама, улагањима. Говорили смо о пољопривреди, снабдевању храном, енергетским билансима и како да једни другима помогнемо на јесен и предстојеће зиме", рекао је Вучић.

Истакао је да су разговарали и о важним политичким питањима.

"Чини ми се да смо нека велика политичка питања, која су нас некада раздвајала, а о којима смо данас говорили, успели на конкретан начин да разрешимо", рекао је Вучић.

Захвалио је Абазовићу на посети и оценио да је ово почетак успешне сарадње кроз добро упознавање министара обе владе и да тиме може да дође до још боље и конкретније сарадње у будућности.

"Верујем да ћемо изградити велики напредак у односима", поручио је Вучић. 

Абазовић позвао Вучића да посети Црну Гору

Црногорски премијер Дритан Абазовић позвао је председника Србије Александра Вучића да посети ту земљу, као и грађане Србије да летују у Црној Гори.

"Више сте него добродошли у своју братску Црну Гору", поручио је Абазовић после сусрета са председником Србије Александром Вучићем.

Захвалио је Вучићу на, како је рекао, топлој добродошлици и конструктивном састанку, на коме је највише речи било о региналној сарадњи.

"Верујем да то отвара велике хоризонте будуће сарадње две земље, а нарочито када је у питању инфраструктура и надолазећа криза. Мислим да смо нека питања већ заокружили јутрос на састанку и потврдили са председником", рекао је Абазовић.

Каже да је на његов упит председник Вучић успео да реши још једно важно питање значајно за грађане Црне Горе, а нарочито за посланике у црногорској скупштини.

Вучић је, пренео је Абазовић, замолио министра унутрашњих послова да се измени досадашња пракса, која је постојала због различитих ствари и да ће од 1. јула сви грађани Црне Горе, међу којима су и политичари, посланици, представници владе моћи, како то и доликује, да улазе у Србију без икаквих рестрикција.

Абазовић је истакао да је и то питање решено у добром духу, као и да и остала питања могу да се реализују.

"Када је реч о регионалној сарадњи, верујем да ћемо од јесени имати и конкретне видове сарадње две државе. У сваком случају настављају се лепе и позитивне вибрације током посете Србији и верујем да у овом добром духу не постоји питање које не можемо решити. За нека је потребно време", рекао је Абазовић.

Захвалио је Вучићу на гостопримству и истакао да се наставља интензивна сарадња две државе. 

Абазовић се претходно састао са председницом Владе Србије Аном Брнабић.

Брнабићева и Абазовић су поручили да желе да подигну односе Србије и Црне Горе на виши ниво.

Абазовић је у првој званичној посети Србији откако је ступио на функцију председника Владе Црне Горе, а у Београду ће боравити два дана.

субота, 20. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво