Читај ми!

Петковић: Приштина забранила улазак на КиМ Ружићу, Кисићевој, Удовичићу, Јовановићу

Директор Канцеларије за Косово и Метохију Петар Петковић изјавио је да је Приштина опет једностраним потезом забранила улазак на простор КиМ министрима Бранку Ружићу, Дарији Кисић и Вањи Удовичићу, као и директору владине Канцеларије за ИТ и е-Управу Михаилу Јовановићу.

Петар Петковић је новинарима у Северној Митровици рекао да је забрана уласка на КиМ министрима српске владе који су хтели да са својим народом буду заједно и прославе Видовдан кршење споразума о слободи кретања и апсолутно недопустиво ако се настоји да се иде у правцу нормализације односа.

Петковић је рекао да се нада да ће Мирослав Лајчак током данашње и сутрашње посете Приштини да истакне ово питање пред приштинске званичнике.

"Недопустиво је да поднесете захтев на прави начин, онако како то предвиђа споразум, пошаљете најаву, а онда без икаквог образложења да се министрима забрани улазак на простор КиМ", рекао је Петковић.

Претходно је министар просвете, науке и технолошког развоја Бранко Ружић саопштио је да му је забрањен улазак на Kосово и Метохију, иако је, како тврди, уредно и благовремено био најављен у складу са свим процедурама и договорима.

Бранко Ружић је на Косову и Метохији требало да присуствује Дану Универзитета у Приштини са привременим седиштем у Kосовској Митровици, који се традиционално организује на Видовдан, 28. јуна сваке године.

"Одлука да ресорни министар не присуствује свечаној седници поводом дана једног од наших најзначајнијих универзитета још један је у низу доказа који потврђују осион однос привремених власти у Приштини и њихову неспремност на било какав компромис и поштовање било каквог договора", наведено је у саопштењу Министарства просвете.

Министар Ружић истиче да свечаност, у славу образовања и знања, ни на који начин не угрожава привремене приштинске власти, али, како каже, изгледа да, ипак, "традицију и снагу нашег образовања доживљавају као претњу".

Директор Канцеларије за ИТ и е-Управу Михаило Јовановић саопштио је да му је данас био забрањен прелазак административног прелаза Јариње упркос унапред одобреном уласку и свим испоштованим процедурама, а посета је планирана због отварања два ИТ центра.

четвртак, 25. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво