Читај ми!

Вучић са министром туризма Саудијске Арабије о развоју сарадње

Председник Србије Александар Вучић разговарао је са министром туризма Краљевине Саудијске Арабије и председавајућег Саудијском фонду за развој Ахмеда Бин Акила ел Хатиба о унапређењу билатералних односа и јачању економске сарадње.

Саговорници су се током састанка сагласили да треба искористити потенцијале за унапређење сарадње, а председник Вучић је позвао инвеститоре из Саудијске Арабије да више улажу у Србији и сарађују са српским привредницима, саопштила је Канцларија за сарадњу са медијима Председника.

Вучић и министар Ел Хатиб су разговарали о конкретним пројектима у области туризма, саобраћаја и енергетике, као и о стварању услова за лакше повезивање две земље и њених грађана и пословних људи, што подразумева и јачање правног оквира сарадње.

Председник Вучић је такође изразио наду да ће Саудијска Арабија у што скоријем року отворити дипломатско представништво у Београду и тиме додатно интензивирати све видове даље сарадње.

Министар Ел Хатиб је Вучићу пренео поздрава саудијског краља Салмана и престолонаследника Мухамеда бин Салмана, којима је упутио позив да посете нашу земљу.

Двојица саговорника су разговарали и о актуелним глобалним политичким и економским питањима.

четвртак, 18. април 2024.
6° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво