Читај ми!

Стефановић поводом изјаве Милановића: Бомбардовање избеглица засигурно није европска вредност

Бомбардовање избеглица не може да буде нормално ни у једном делу света, без обзира на то да ли су га починили пилоти земље која је данас чланица Европске уније, изјавио је министар одбране Небојша Стефановић пошто је хрватски председник Зоран Милановић рекао да Србија подизањем оптужнице за ратне злочине против четворице пензионисаних официра хрватске војске крши обавезе у процесу придруживања ЕУ.

Небојша Стефановић, реагујући на изјаву председника Хрватске Зорана Милановића, рекао је да је "просто невероватно да било ко ћути о ратним злочинима и још невероватније да неко такво ћутање покушава да представи као вредности Европске уније и наметне га другима".

"Србија дубоко верује да сваки ратни злочинац мора бити процесуиран и да је то у потпуности у складу не само са европским вредностима, већ да је то нормално у цивилизованом свету", изјавио је Стефановић, а преноси се у саопштењу Министарства одбране.

Истиче да бомбардовање избеглица не може да буде нормално ни у једном делу света, без обзира на то да ли су га починили пилоти земље која је данас чланица Европске уније.

"Ратни злочин је злочин и ништа вам не даје право на њега, нити вас од њега аболира, били ви Хрватска или било која друга земља. И очигледно је да Хрватска не жели и не намерава да се суочи са злочинима, које су починили људи из њених редова, и то колико видим не само са онима у ‘Олуји’", изјавио је Стефановић.

Навео је и да "председник Хрватске данас у 21. веку оправдава бомбардовање Србије у време Хитлера и подстиче повампирење фашистичких идеја што је више него монструозно и довољно говори сáмо за себе".

"Говори да се до данас нису суочили ни са чињеницом да ће нацистичка НДХ заувек остати познат не само по покушајима истребљења српског народа већ и по концентрационим логорима за децу, јединим у Европи", истакао је Стефановић.

Зоран Милановић се огласио поводом оптужнице коју је Тужилаштво за ратне злочине Србије подигло против четворице пензионисаних официра хрватске војске, и оценио да Србија тиме крши обавезе у процесу придруживања Европској унији.

четвртак, 18. април 2024.
9° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво