Читај ми!

Вулин о лажним дојавама о бомбама: Против Србије се води специјални рат

Министар унутрашњих послова Александар Вулин каже да се против Србије води специјални рат. Истиче да нападе није покренуо и спровео појединац, већ тврди да су у питању масовни, организовани и веома скупи хакерски напади, вођени из различитих центара за хибридно ратовање.

Министар Александар Вулин у саопштењу истиче да са различитих адреса из више европских држава стижу претње на адресе институција, новинских кућа и привредних друштава.

"Само вредност опреме потребне за удар таквог обима и снаге какав је био данашњи, прелази сто хиљада евра, али се нанета штета у изгубљеним радним сатима и обустављању рада привреде мери милионима", истиче Вулин.

Каже да о томе колико је напад организован и скуп, говори и информација да се опрема уништава одмах по извршеном нападу како се не би могло са сигурношћу утврдити одакле је удар поведен.

"Пријаве о постављеним експлозивним направама су у функцији изазивања узнемирења, ширења панике и наношења штете привреди наше земље. Али, суштински циљ свих напада је да Србија престане да води самосталну политику и да одлуке доноси под притиском и у страху", наводи Вулин у саопштењу.

Позива грађане да буду дисциплиновани и уздржани, да не подлежу паници и да поштују наређења која им приликом поступања издају представници полиције.

"Министарство унутрашњих послова улажe крајње напоре да у најкраћем року изврши прегледе нападнутих установа и да нормализује живот. Такође, Министарство унутрашњих послова, у сарадњи са Вишим јавним тужилаштвом и Тужилаштвом за организовани криминал, чини све да се убрза процес међунaродне правне помоћи путем контактних тачака успостављених у складу са Будимпештанском конвенцијом", пише у саопштењу.

Вулин истиче да су све законом предвиђене полицијске радње извршене правовремено и детаљно.

"Против Србије се води специјални рат и морамо бити спремни да издржимо", тврди Вулин поводом учесталих лажних дојава о постављеним бомбама.

уторак, 16. април 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво