Читај ми!

Путин у телефонском разговору честитао Вучићу

Председник Русије Владимир Путин је у телефонском разговору честитао председнику Србије Александру Вучићу на победи на председничким изборима.

Владимир Путин је пожелео председнику Вучићу срећу и успех на одговорној дужности шефа државе и напредак Србије у наредних пет година, уз уверење да ће Србија и Русија сачувати истински пријатељске односе, саопштено је из Службе за сарадњу с медијима председника.

Путин је Вучићу честитао и на победи СНС-а на парламентарним изборима.

Председник Вучић захвалио је на честиткама и рекао да ће Република Србија наставити да води политику европског пута, уз очување својих искрених и традиционалних пријатељских односа са Руском Федерацијом.

Двојица председника анализирали су економску ситуацију и билатералне односе у сфери енергетике и трговинске размене, која је у 2021. и у прва два месеца 2022. године забележила раст, што је добар знак успешне сарадње, наводи се у саопштењу.

Вучић је упознао Путина са тешкоћама са којима се Србија суочава приликом увоза сирове нафте и изразио уверење да ће руководства "Гаспромњефта" и Републике Србије, као и партнери из ЕУ, наћи излаз из такве ситуације.

У исто време, председници Вучић и Путин су констатовали да дугогодишњи уговор за гас, који је имала Србија, истиче 31. маја текуће године, те да је неопходно у најкраћем временском периоду покренути разговоре о цени, количинама и другим условима набавке овог, за Србију, важног енергента.

На крају, председник Путин је информисао председника Вучића о догађајима у Украјини и разлозима којима се Русија руководила за спровођење, како је председник Путин рекао, операције у Украјини, а председник Вучић се позвао на, председнику Путину већ добро познате ставове Србије, и закључке Савета за националну безбедност, изразивши наду да ће се сукоб у Украјини окончати у најкраћем периоду.

уторак, 23. април 2024.
15° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво