Читај ми!

Жиофре: Рачунамо на Србију при гласању у УН

Шеф делегације Европске уније у Србији Емануеле Жиофре и шефови мисија држава чланица ЕУ у Србији поручили су да рачунају на Србију када је реч о гласању о Резолуцији Уједињених нација о агресији Русије против Украјине.

Генерална скупштина Уједињених нација гласаће данас о резолуцији УН о агресији Русије против Украјине.

"Сваки глас је важан. Сваки глас се рачуна. А ми рачунамо на Србију", наводи се у у заједничком ауторском тексту Жиофреа и шефова мисија чланица ЕУ у Србији, објављеном у листу Курир.

У тексту се подвлачи порука високог представника за спољну и безбедносну политику Жозепа Бореља од 28. фебруара да целокупна међународна заједница треба да удружи снаге и помогне да се оконча руска војна агресија.

"Србија је део те међународне заједнице и држава кандидат за чланство у ЕУ. Део приступања Унији је пуна усклађеност са Заједничком спољном и безбедносном политиком", истиче се у тексту и додаје да су отворени за партнере на западном Балкану да се придруже Унији.

Указавши да се налазимо на прекретници европске историје и да ратна времена понекад захтевају тешке одлуке, у тексту се истиче да ситуација од нас очекује не само да ставимо заједничке интересе испред националних, већ нам такође показује да је у овом случају заједнички интерес национални интерес.

Европска унија понавља своју непоколебљиву подршку независности, суверенитету и територијалном интегритету Украјине, наводи се у тексту и истиче да Русија мора одмах да прекине војне акције, безусловно повуче све своје снаге и војну опрему са целе територије Украјине и потпуно поштује територијални интегритет, суверенитет и независност Украјине.

четвртак, 25. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво