Читај ми!

Косовска полиција појачава логистику на пункту Брњак код Зубиног Потока

Косовска полиција почела је да поставља контејнере и логистичку опрему за припаднике граничне полиције ради, како тврди, "обезбеђивања и одржавања јавног реда и безбедности на националном нивоу".

Више камиона натоварених бетонским блоковима, генераторима, контејнерима и другом опремом стигло је јутрос на локацију која се налази неколико километара од пункта Брњак, преносе медији на албанском.

Тешка механизација и булдожери под пратњом полиције, чије се оперативне јединице налазе на лицу места, рашчишћавају терен и постављаји бетонске зидове.

"Позивајући се на потребу побољшања услова за рад службеника граничне полиције на Брњаку, који су радили у лошим условима, полиција Косова је данас послала логистичку опрему и контејнере, који ће служити службеницима граничне полиције за обављање полицијских послова, у интересу обезбеђивања безбедности грађана и јавне безбедности", саопштено је из полиције у Приштини.

Постављање контејнера и довожење логистичке опреме на Барњак, полиција чини "на основу својих дужности и законских овлашћења и увек предузима неопходне полицијске радње за обезбеђење и одржавање јавног реда и безбедности на националном нивоу".

"Ове акције се спроводе преко различитих полицијских јединица, стога у циљу стварања што бољих простора и услова за рад у полицијским просторијама, полиција Косова континуирано планира да побољша услове рада и повећа логистичке капацитете", додаје се у саопштењу полиције. 

Канцеларија за Косово и Метохију осудила је акцију косовске полиције, назвала ју је провокацијом која има за циљ дестабилизацију на терену. 

Пре два дана косовска полиција је на подручју Подујева, Лепосавића, Зубиног Потока према централној Србији, као и Витине и Гњилана према Северној Македонији, на алтернативним путевима поставила земљане препреке или ископала непроходне канале.

Тада је саопштено да је та полицијска акција усмерена на сузбијање и спречавање кријумчарења, одржавање реда, мира и јавне безбедности и спровођење закона.

четвртак, 25. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво