Читај ми!

Вучић разговарао телефоном са иранским председником о сарадњи

Србија заинтересована да са Ираном развија сарадњу у областима у којима за то постоје реалне могућности и обострани интерес, истакао је председник Србије Александар Вучић у телефонском разговору са председником Исламске Републике Иран Ебрахимом Раисијем.

Вучић је изразио наду да ће ова година, када две земље обележавају 85 година од успостављања дипломатских односа, обиловати добрим примерима сарадње и чешћим контактима двеју страна, наводи се у саопштењу Канцеларије за сарадњу са медијима.

Као области са великим могућностима за сарадњу Вучић је издвојио пољопривреду и прехрамбену индустрију, и различите производне делатности, грађевинарство, рударство и енергетику и информационе технологије, не изоставивши ни образовање, културу и спорт.

Вучић је нагласио да је Србија искрено захвална Ирану, који, упркос великим притисцима, своје пријатељство показује принципијелним ставом о непризнавању једнострано проглашене независности Косова, као и подршком по овом питању, додаје се у саопштењу.

Председник Раиси је рекао да ће Иран остати доследан поштовању територијалног интегритета и суверенитета Србије и наставити да у том смислу подржава нашу земљу у међународним организацијама.

Потврдио је опредељење Ирана да развија свестране односе са Србијом и захвалио председнику Вучићу за ангажовање на развоју билатералне сарадње.

Двојица саговорника су изразили наду да ће ускоро бити реализовани раније планирани међудржавни контакти и размена посета на високом нивоу и разговарали о актуелним збивањима на светској политичкој сцени.

 

 

среда, 24. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво