Читај ми!

Обрадовић предао кривичне пријаве због сумње у изборну крађу на референдуму

Лидер Двери Бошко Обрадовић предао је Тужилаштву у Београду кривичне пријаве против председника 29 изборних места из 12 општина због наводне изборне крађе на референдуму.

Обрадовић је, у изјави новинарима, рекао да свако ко је учествовао у изборној крађи чини тешко кривично дело фалсификовања воље грађана Србије и да за то мора да одговара, а предвиђена казна је од шест месеци до пет година.

Лидер Двери је казао да кривична пријава странке и њега лично као председничког кандидата, порука да ће сачувати сваки глас на изборима 3. априла и да изборна крађа неће проћи.

Он је додао да је референдум показало како је могуће победит власт, јер, како тврди, свуда где су "Двери" имале посматраче није било изборне крађе.

Рекао је да је ово велики тренутак у којем се на испиту налази надлежно тужилаштво, и да ће се видети да ли реагује према инструкцијама СНС-а или по Уставу и закону.

Навео је да је једноставно показати ко је у праву, и да је довољно да тужилаштво изда налог полицији да изврши информативне разговоре са 771 бирачем, колико је према бирачком списку, изашло на бирачко место 60 у Сјеници, и да утврди да ни 10 одсто не живи у тој општини, нити је у земљи, те да је неко за њих гласао.

Најавио је да ће 3. априла свако од 8. 130 бирачких места бити покривено члановима бирачких одбора, који ће бити обучени као ови на референдуму и неће дозволити било који вид крађе.

"Ово је модел како можемо да победимо Александра Вучића на изборима 3. априла. А предуслов је да сви заједно из опозиције одредимо довољан број чланова изборног одбора", казао је Обрадовић.

петак, 26. април 2024.
8° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво