Читај ми!

Реаговања на сазнања МУП-а о припреми атентата на председника Вучића

На вест о припреми атентата на председника Србије и данас стижу бројна реаговања, уз оцену да држава има снаге да се избори са организованим криминалом.

Председник Народне скупштине Ивица Дачић затражио је од надлежних државних органа да најозбиљније схвате информације везане за претње Александру Вучићу и да ухапсе све оне који угрожавају његову безбедност.

"Суочени смо са претњама које долазе председнику Вучићу везано за његову безбедност, а од стране организованих криминалних група. Ми тражимо да надлежни државни органи на најозбиљнији начин схвате све ове информације, да се ухапсе сви они који угрожавају безбедност председника Републике и да држава покаже сву своју снагу", рекао је Дачић новинарима у Лесковцу.

Потпредседница Владе Србије Зорана Михајловић рекла је да држава има снаге да се избори са претњама које долазе од организованог криминала и да верује да ће надлежни државни органи учинити све да заштите председника. 

Србија је не тако давно у атентату изгубила премијера и свака претња по безбедност председника Србије мора до краја да се испита и санкционише, и предузму све мере да он буде заштићен, рекла је Зорана Михајловић поводом информација да организована криминална група припрема атентат на председника Александра Вучића.

Министар финансија Србије Синиша Мали указао је да планирањем атентата криминалне групе и њихови шефови желе да постигну хаос у Србији.

Они би, како је навео, да врате Србију на дно, на ком је била пре него што је председник Вучић преузео руковођење.

Истакао је да те претње треба схватити најозбиљније, јер, како је казао, наша земља памти политичка убиства.

Информације о плановима и припремама атентата на председника представљају озбиљно и забрињавајуће упозорење угрожавања безбедности председника, који је постао главна мета криминалних група, јер стоји на путу остварења њихових прљавих послова, рекла је  министарка културе и информисања Маја Гојковић.

Позвала је све надлежне институције на потпуну посвећеност и ангажовање у расветљавању свих чињеница.

Председник Александар Вучић, који је показао одлучност и непоколебљивост у борби против мафије и организованог криминала, очигледно представља сметњу вођама криминалних кланова, које су свесне да је држава објавила рат мафији, саопштила је министарка правде Маја Поповић. 

"Држава и њени органи су на истом задатку и из тих разлога, као министар правде, пружам апсолутну подршку председнику Александару Вучићу у борби против свих видова организованог криминала", навела је Поповићева.

Припрема атентата на председника је очајнички покушај да се наша земља баци на колена, рекао је члан председништва СНС-а Никола Селаковић.

Према његовом мишљењу, нужно је истражити ко још иза тога стоји, поред развлашћених криминалних босова, и по чијем политичком налогу они делују.

Сазнања која су посредством Европола добиле српске службе безбедности о припреми атентата  изазивају дубоку забринутост и указују да је неопходно да се, "као држава, још одлучније супротставимо организованом криминалу", поручио је министар за иновације и технолошки развој Ненад Поповић. 

Председник Вучић је одавно објавио беспоштедни рат криминалним организацијама у Србији, а припрема атентата на њега је очито очајнички покушај освете срушених криминалних босова, наводи се у изјави члана Председништва СНС-а Петра Петковића.

Социјалдемократска партија Србије поручила је да од надлежних органа очекује да "хитно испитају све информације о планирању атентата на председника Србије", уз оцену да се "претње морају схватити озбиљно".

И председник ПУПС-а Милан Кркобабић изјавио је да претње Вучићу морају бити отклоњене у најкраћем року.

"Озбиљне, проверене претње траже енергичан и крајње професионалан одговор надлежних органа Републике Србије и морају бити отклоњене у најкраћем року. Безбедност и заштита живота демократски, непосредно изабраног председника Републике Александра Вучића, као и свих грађана Републике Србије, морају бити наш императив", навео је Кркобабић, саоштио је ПУПС.

Српски народ са КиМ је дубоко забринут због информација, до којих су дошле наше и европске обавештајне службе о намери организованих криминалних група да изврше атентат на председника Вучића, саопштила је Српска листа.

Српска листа је, у име српског народа са Косова и Метохије, позвала надлежне органе да предузму све потребне мере да заштите живот председника Вучића.

Удружење судија и тужилаца Србије позвало је да се информације о угрожености председника схвате озбиљно и да се уз одговарајући степен његове заштите, неизоставно појача степен заштите и највишим функционерима у оквиру јавнотужилачке организације, МУП-а и БИА-а.

четвртак, 18. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво