Читај ми!

Премијерка Брнабић са Жиофреом о резултатима референдума

Председница Владе Ана Брнабић је, током разговора са шефом Делегације ЕУ у Србији Емануелом Жиофреом, истакла да је задовољна резултатима референдума и чињеницом да су грађани Србије разумели важност промена које воде ка независнијем и ефикаснијем правосуђу и представљају најважнији корак у даљим реформама у области владавине права.

Састанку је присуствовала министарка за европске интеграције Јадранка Јоксимовић.

Брнабићева је оценила да је изузетно важна подршка најрелевантнијих струковних удружења, пре свега Друштва судија Србије и Удружења тужилаца, наводи се у саопштењу Владе.

Шеф Делегације ЕУ у Србији поздравио је завршетак овог важног корака у реформи Устава што је у складу са стратешким избором Србије за приступање Европској унији.

Он је истакао да реформски процес за јачање независности правосуђа треба наставити, посебно изменама закона за ефективно спровођење уставних амандмана, у складу са европским стандардима, уз ангажовање Венецијанске комисије.

Уставне реформе и недавно отварање Кластера 4 приступних преговора са ЕУ о зеленој агенди и одрживом повезивању су веома позитивни кораци за Србију на њеном путу приступања ЕУ, рекао је Жиофре, наводи се у саопштењу.

Премијерка Брнабић је на састанку изразила протест због потеза Приштине када је у питању спровођење референдуму на територији Косова и Метохије и онемогућавање да се оствари једно од основних права - право гласа.

Брнабић и Жиофре разговарали су и о предстојећој посети председнице Владе Србије Бриселу, 25. јануара, где ће учествовати на Савету за стабилизацију и придруживање.

петак, 29. март 2024.
15° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво