Читај ми!

Представљена коалиција "Морамо" – лидери поручују да ће промовисати зелене и леве вредности

Отворена грађанска платформа АКЦИЈА, Еколошки устанак и Не давимо Београд званично су представили коалицију под називом "Морамо", са којом ће изаћи на изборе у априлу. Коалиција ће промовисати, како су рекли лидери тих организација, зелене и леве вредности.

Лидер грађанске платформе АКЦИЈА и Заједно за Србију Небојша Зеленовић рекао је да су се окупили око истих вредности, са идејом да се на изборима победи, како каже, лоша власт, а од Србије начини место које ће бити добро место за живот.

Објашњавајући назив коалиције "Морамо", Зеленовић каже да је то најчешћа реч коју су чули где год да су били, а коју користе борци за људска права и животну средину.

"Морамо да ухватимо корак са ЕУ и Западом, морамо да им се прикључимо или ћемо остати место за прљаве технологије, јефтину радну снагу, колонија", рекао је Зеленовић и додао да је потребно направити договоре како се на одржив начин, без штете по околину, производи струја, људи греју.

У том смислу наводи да је потребно 24 милијарде евра да се изолују све куће и станови у Србији и додаје да је потребно направити у сваком месту по један пречистач отпадне воде. Оценио је да су градовима потребна плућа, а селу партнери и обећао да би сваком пољопривредном домаћинству, уколико би били на власти, давали 200 евра по хектару и нафту упола цене.

Александар Јовановић Ћута изјавио је да је у коалицији са Зеленовићем јер је пристојан човек.

Поручио је да власт мора да се мења и додао да су осмислили како ће то да раде. "Бићемо свуда где се људима отима ваздух, вода, земља", рекао је Јовановић.

И представник Не давимо Београд Добрица Веселиновић најавио је циљеве коалиције почињући са "Морамо".

"Морамо постићи више, заштитити наше градове, уништити лоше пројекте. Тај наш осећај дели све више суграђана, забринути су због квалитета ваздуха, воде и земље. Имамо решења, знања и воље да и унутар институција променимо ствари", рекао је Веселиновић.

четвртак, 18. април 2024.
6° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво