Читај ми!

Кусари-Љиља: Ускоро лиценцирање компаније за наплату струје на северу Косова и Метохије

Шефица посланичке групе владајућег покрета "Самоопредељење" Мимоза Кусари-Љиља изјавила је да је "Србија спремна да почне да снабдева енергијом север Косова", уколико власти у Приштини одлуче да не плате рачуне за утрошену струју за четири северне општине.

"Уверена сам да ће 2022. година означити позитиван и веома важан заокрет у односу на повратак електроенергетске стабилности на северу, што подразумева лиценцирање компаније и почетак наплате рачуна", рекла је Кусари - Љиља приштинским медијима.

Објаснила је да је политичка ситуација утицала на то да влада у Приштини издвоји средства за струју на северу, ради одржања стабилности.

"То није технички проблем или проблем компетенција. Али, први пут смо тако близу решења, чиме се завршава 22-годишња сага околности у којима се на северу није плаћала струја, уз то да се није плаћала ни вода за пиће и без плаћања пореза на имовину", казала је Кусари - Љиља.

Додала је да то није лако решење и да је потребно време.

"Не тражимо луксуз, али је основно да грађани на северу испуњавају своје обавезе. То је неједнакост и стални знак нестабилности која је на целом Косову. Ако је дозвола издата, потребно је три до четири месеца у техничкој припреми, у регистрацији потрошача и др", подвукла је шефица посланичке групе владајућег покрета "Самоопредељење" у косовској скупштини.

петак, 29. март 2024.
23° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво