Читај ми!

Вучић данас у Прибоју

Председник Србије Александар Вучић долази у Прибој, како би допринео смањивању међунационалних тензија у том граду.

Александар Вучић посетом практично одговора на позив који су му упутили представници локалне самоуправе у Прибоју, као и представници Исламске заједнице, да дође у њихов град, како би заједнички улили поверење Бошњацима и потврдили још једном да је Србија и њихова држава.

Лазар Рвовић, председник Општине Прибој рекао је за РТС, уочи посете председника Србије, да оно што је отишло из града није суштинска слика Прибоја. 

Тензије у Прибоју порасле су када је друштвеним мрежама појавио снимак са прославе рођења детата једног прибојског полицајца на којем заједно са својим колегама пева "Ој Пазару нови Вуковару, ој Сјенице нова Сребренице", а затим се уочи Божића догодио инцидент у којем је група младића скандирала "Божић је, Божић је, пуцај у џамије".

Вучић је и пре неколико дана рекао да ће Бошњаци у Србији бити увек безбедни и да је ово њихова земља, додајући да нико не може да мисли да је добро и паметно да се вређају или да се прети припадницима других народа подсећањем на убиства невиних људи, као и да не постоји човек који то може да оправда.

Иначе, полиција у Прибоју идентификовала је младића (18) који је у ноћи између 6. и 7. јануара изазвао инцидент у коме се вређају грађани друге нације и вере.

Пре неколико дана министар унутрашњих послова Александар Вулин осудио је понашање полицијских службеника у Прибоју, и додао да је против њих покренут дисциплински поступак.

среда, 24. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво