Читај ми!

Кристијан Ебнер нови амбасадор Аустрије у Србији

Дугогодишњи дипломата Кристијан Ебнер биће нови амбасадор Аустрије у Србији.

Досадашњи амбасадор у Србији Николаус Лутероти, из Београда се сели у Тел Авив, где ће преузети амбасаду

Влада Аустрије усвојила је данас одлуку о именовању нових амбасадора, Кристијан Ебнер, који је протекле четири године био амбасадор у Шпанији, био је планиран за амбасадора у Немачкој.

Међутим, Ебнер, који је био шеф кабинета Себастијана Курца док је био министар спољних послова, пребачен је у Београд, пошто је место амбасадора у Берлину дато Михаелу Линхарту.

Наиме, Линхарт, који је до скоро био амбасадор у Паризу, обављао је на 52 дана дужност министра спољних послова Аустрије, након што је Александер Шаленберг преузео место канцелара после повлачења Курца са функције председника владе.

Пошто се Шаленберг вратио на чело Министарства спољних послова, након што је Карл Нехамер постављен за канцелара, Линхарту је понуђено амбасадорско место у Берлину.

Занимљиво је и именовање доскорашњег портпарола Себастијана Курца за спољнополитичка питања Етијена Берхтолда за амбасадора у Уједињеним арапским Емиратима.

Берхтолд је са 35 година најмлађи амбасадор Аустрије.

Пре уласка у тим портпарола некадашњег министра спољних послова, па канцелара Курца, он је обављао дужност референта у Сталној мисији Аустрије у ЕУ.

За амбасадорку Аустрије у Атини именована је Герда Фогл, која је до сада била спољнополитичка саветница председника Аустрије Александера ван дер Белена.

На место амбасадора у Индонезији именован је је Томас Лојбл, који ће заменити Јоханеса Петерлика, који је пре пар недеља суспендован због сумње да је као ранији генерални секретар Министарства спољних послова проневерио тајне податке.

Такође су именовани и амбасадори при УН у Женеви, Хелсинкију, Ватикану, Мадриду, Минску, Паризу, Софији, Стокхолму, Савету Европе, Талину, Адис Абеби, Дакару, Наиробију, Преторији, Рабату, Хавани, Бакуу, Исламабаду и Манили.

четвртак, 25. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво