Читај ми!

Додатна бесповратна средства за куповину сеоске куће, прихваћена донације Пољске у вакцинама

Влада Републике Србије усвојила је на седници Предлог закона о изменама и допунама Закона о пољопривреди и руралном развоју, којим се та област усклађује са европском регулативом.

У саопштењу Владине прес-службе наводи се да се, између осталог, уводи Е-аграр - ново софтверско решење Управе за аграрна плаћања, које ће омогућити ефикасније вођење Регистра пољопривредних газдинстава, а касније и ефикасније управљање исплата подстицаја у пољопривреди и руралном развоју.

"Е-аграр чини електронски портал преко кога ће пољопривредници приступати подацима о свом газдинству - биће им омогућено подношење електронских захтева за упис у Регистар пољопривредних газдинстава, измена података, обнова регистрације и брисање из Регистра, као и увезивање система са свим релевантним јавним евиденцијама и аутоматско преузимање потребних података", истиче се у саопштењу.

Због великог интересовања грађана за јавни конкурс за доделу бесповратних средстава, на седници је усвојена измењена Уредба о утврђивању Програма доделе бесповратних средстава за куповину сеоске куће са окућницом на територији Србије за 2021. годину. За реализацију овог програма Влада Србије је определила 573.000.000 динара.

Једанаестог јуна обележаваће се Дан родне равноправности

Влада Републике Србије усвојила је и oдлуку о установљавању Дана родне равноправности, који ће се обележавати 11. јуна сваке године.

То је дан када је Указом кнеза Михаила 1842. године одобрено школовање жена у Србији. Установљење Дана родне равноправности требало би да допринесе подизању свести шире јавности о важности родне равноправности, као предуслова за напредак целокупног друштва.

Влада Србије прихватила је донацију Републике Пољске од 200.000 доза вакцине против ковида-19 "Spikevax" ("Модерна").

Чланови владe усвојили су Закључак којим се утврђује да је развој коњарства и коњичког спорта од посебног значаја за унапређење ове привредне делатности и туристичког потенцијала Републике Србије, којом је Ергела „Карађорђево" препозната као државна ергела од посебног значаја за развој тог спорта.

Ергела, која је један од оснивача Међународног удружења одгајивача липицанских коња са седиштем у Бриселу, имала је кључну улогу у очувању расног састава тих коња на територији Србије и Војводине, а њена грла доспела су до дворова Грчке, Велике Британије, Етиопије...

уторак, 16. април 2024.
19° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво