Читај ми!

Како странке читају резултате избора у Мионици и Неготину

На локалним изборима у Мионици и Неготину Српска напредна странка остварила је убедљиву победу. У Мионици, у коалицији са ПУПС-ом, напредњаци су добили 71,44 одсто гласова, а у Неготину, са Социјалистима, 75 одсто гласова изашлих бирача.

Иако је излазност у Мионици готово двоструко већа него у Неготину - 71 према 39 одсто, резултат Српске напредне странке у оба места је готово исти - више од 70 одсто гласова изашлих бирача.

У Мионици, у односу на претходне изборе пре 4 године, освојили су 4,4 одсто више гласова, у Неготину 6,5 одсто.

"Ово јесте велика победа за нас. Ово је велико признање председнику наше странке Александру Вучићу чија политика резултата и рада се препознаје, даје резултате. Људи то награђују поверењем", сматра председник ИО СНС Дарко Глишић.

У општинском параламенту Мионице СНС ће имати 31 мандат, социјалисти и српски радикали 4, а по два одборничка местра припала су Слободним грађанима Мионице и Kоалицији НАДА.

"Српска напредна странка је показала да је стуб развоја наше општине, да је стуб државе Србије и да је кичма Владе Републике Србије. Дакле, нећемо стати, радимо даље, развијамо нашу Мионицу", поручује кандидат за председника Општине Мионица Бобан Јанковић.

И Социјалисти су задовољни оствареним резултатом. Оцењују да су учврстили бирачко тело и још једном доказали да је рејтинг партије двоцифрен и стабилан. Задовољни су и у Kоалицији НАДА, посебно чињеницом да су се монархисти одазвали да подрже њихову листу.

У општинском парламенту Неготина напредњаци ће имати 38 мандата.

"Kолико је ово велика победа говори чињеница да у односу на протекле локалне изборе пре 4 године, нажалост, имамо 2.000 бирача мање у бирачком списку, а да смо и поред тога узели 554 гласа више у односу на претходне локалне изборе", објашњава Владимир Величковић из неготинског СНС-а.

Једно место у неготинском парлемнту припало је Зеленима Србије. Народна странка Вука Јеремића, са 6 освојених посланичких места, уложила је приговор Општинској изборној комисији на нерегуларност на појединим бирачким местима.

"Сагледаћемо све ове радње које су се десиле у току ових избора, ставићемо их на папир, било да ћемо ми да се договарамо у странци, било да ће наше руководство разговарати са коалиционим партнерима, и са међународним организацијама и институцијама и онда ћемо након тога донети одлуку да ли има сврхе уопште излазити на републичке изборе, председничке или београдске", истиче Kрста Станковић Њењуловић из Народне странке.

О приговору Народне странке на ток гласања у Неготину, Општинска изборна комисија још се није огласила.

четвртак, 25. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво