Читај ми!

Посланичка питања о дешавањима на северу Косова и Метохије

Посланици Скупштине Србије наставили су данас рад, а на почетку седнице постављају питања извршној власти и државним органима.

Шеф посланичке групе Социјалистичке партије Србије Ђорђе Милићевић апеловао је на Владу да поводом дешавања на северу КиМ званично тражи реакцију Европске уније, која је посредник у дијалогу Београда и Приштине, као и од специјалног изасланика за дијалог Мирослава Лајчака који.

Милићевић је рекао да је НАТО показао неозбиљан однос у вези са упадом РОСУ у Северну Митровицу.

"Јуче су пуцали у леђа ненаоружаним Србима под образложењем да спроводе закон. Од када се у 21. веку закон спроводи топузом, односно пушкама", упитао је Милићевић и додао да је свима јасно да то нема везе са истином.

Милићевић је истакао да је за сутра заказана седница СБ УН на тему последњих догађаја, наводећи да СПС пружа недвосмислену подршку државном руководству, председнику Србије Алексанадру Вучићу, који је поручио да ће Србија заштитити и бранити свој народ.

Посланик Српске напредне странке Драгољуб Атанацковић је такође дао подршку председнику Вучићу који је, каже, учинио све да смири ситуацију.

Атанацковић је оценио да би "игра" коју играју косовски политичари, вероватно због избора, могла да направи велике проблеме.

"На Косову и Метохији живе и Роми, и ја њима упућујем подршку и поруку да се чувају. 1981. године почело је нагло исељавање и око 30.000 Рома са територије КиМ је исељено у земље западне Европе, један део у Црну Гори, један у Србију", рекао је Атанацковић.

Посланици су након постављања питања прешли на расправу о извештајима независних тела, међу којима је и извештај Фискалног савета за 2020. годину.

четвртак, 25. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво