Читај ми!

Брнабић: Политичка сарадња Србије и Словачке одлична, економска све боља

Председница Владе Србије Ана Брнабић разговарала је са потпредседником Владе Словачке и министром привреде Рихардом Суликом о билатералним односима и истакла да је политичка сарадња одлична, а економска све боља, посебно када је реч о Мешовитој комисији за економску сарадњу између две земље.

Брнабићева је рекла да Србија може да учи од Словачке када је реч о развоју економије и привреде и да се нада да ће у наредној години бити повећан обим робне размене на који је утицала епидемија Ковида 19, наводи се у саопштењу Канцеларије за сарадњу са медијима.

У саопштењу се додаје да је премијерка захвалила на подршци коју та пријатељска земља пружа Србији на њеном путу ка пуноправном чланству у Европској унији и недвосмисленом ставу да је неоптходно проширење.

У том контексту Брнабићева је додала да су у потпуности спремна два кластера за отварање у децембру.

„Хвала на подршци Словачке која је увек отворена и потпуно искрена, као што су и земље Вишеградске групе", истакла је председница Владе Србије и поновила да Србија цени то што је Братислава велики заговорник проширења Уније.

Брнабићева је нагласила да Србија веома цени и то што Словачка истрајава у свом принципијелном ставу да не призна једнострано проглашену независност Косова.

Потпредседник словачке владе Рихард Сулика потврдио је да ће његова земља подржати европски пут Србије и да, с обзиром на њихово искуство од пре две деценије, када су они били у фази у којој је данас наша земља, стоје на располагању у вези са саветима.

Сулика је у том контексту понудио помоћ ресорних министара Владе Словачке.

Потпредседник словачке владе је оценио и да је, поред разговора о економији, привреди и робној размени, неопходно отворити и друге теме и посебно подвукао иновације, што је председница Владе Републике Србије и прихватила и понудила заједнички рад у тој као и у осталим областима.

четвртак, 25. април 2024.
12° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво