Читај ми!

Петковић: Наредна рудна дијалога искључиво о ЗСО

Најважније је да је последњим споразумом Београда и Приштине у Бриселу сачуван мир и да је дошло до повлачења јединица РОСУ са севера КиМ, које је заменио КФОР, рекао је директор Канцеларије за Косово и Метохију Петар Петковић током разговора са амбасадором Словеније у Београду Дамјаном Бергантом, пренела је Канцеларија.

Петковић је подсетио да је решење са налепницама договорено као привремено, док не буде пронађено трајно које ће бити представљено у дијалогу на високом нивоу.

Он је упозорио како Аљбин Курти покушава да договор из Брисела представи као почетак епохе "некаквог реципроцитета", мада је апсолутно јасно да се заправо ради само о спровођењу постигнутих споразума.

Директор Канцеларије нагласио је да однос Београда са Приштином може да буде искључиво асиметричан, јер је једино Србија у том односу међународно призната држава и пуноправна чланица УН.

Петковић је истакао да Београд остаје опредељен за дијалог, као једино средство за мирно и политичко решавање свих отворених питања, али и одлучан у захтеву да се до сада постигнути споразуми морају поштовати и спроводити, па ће у складу с тим једина тема током следећег дијалога бити искључиво формирање Заједнице српских општина.

Петковић каже и да иако је свима јасно да Приштина у дијалогу опструира примену постигнутих споразума, Београд доследно тражи да се поштује договор, на који су потпис ставили и Београд и Приштина и ЕУ, а ЗСО је, закључује, кључ и основ нормализације односа.

четвртак, 25. април 2024.
8° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво