Читај ми!

Вучић примио акредитивна писма амбасадора Шведске, Катара и Аустралије

Председник Србије Александар Вучић примио је акредитивна писма новоименоване амбасадорке Шведске Анике Бен Давид, амбасадора Катара Фариса Румија Ал Наимија и амбасадора Аустралије Данијела Емерија и пожелео им добродошлицу.

Председник Вучић је изразио задовољство што ће, на позив шведског премијера Левена, учествовати на Међународном форуму о сећању на Холокауст и борби против антисемитизма у Малмеу, са надом да ће тада имати прилику да са шведским званичницима разговара и о билатералним односима.

Председник Вучић и амбасадорка Бен Давид су се сагласили да двема земљама приоритет треба да буде јачање политичког дијалога и различитих облика сарадње, с посебним нагласком на економске односе. Председник Вучић је изразио наду да би у будућности могло да дође до повећања инвестиција шведских компанија у српску привреду.

Председник Вучић је захвалио за спремност Шведске да подржи европски пут Србије. Амбасадорка Бен Давид је, с тим у вези, истакла да њена земља подржава проширење ЕУ, као и то да је спремна да подели искуства неопходна за реформе у различитим областима, неопходним на европском путу. Она је такође нагласила да је Шведска први донатор Србије за реформе у области заштите животне средине, наводи се у саопштењу из Председништва.

Вучић је примио и акредитивна писма амбасадора Државе Катар Фариса Румија Ал Наимија, пожелевши му пријатан боравак и успешан рад у нашој земљи.

Овом приликом амбасадор Ал Наими је пренео поздраве катарског емира шеика Ал Танија. Узвративши поздраве, председник Вучић је захвалио катарском емиру за великодушну донацију медицинске опреме на почетку епидемије КОВИД-19.

Председник Вучић је изразио наду да ће катарски представник учествовати на прослави 60. годишњице Прве конференције Покрета несврстаних земаља у Београду, што би омогућило сусрет званичника двеју земаља са циљем јачања политичког дијалога и свестране сарадње.

На састанку је констатовано да је циљ двеју земаља да сарадња буде унапређена у свим областима, јер постоје добра искуства, али је сарадња и даље скромна уз много неискоришћених могућности. Двојица саговорника су се сагласили да је неопходно успоставити чешће и ближе контакте пословних људи.

Председник Србије примио је и акредитивна писма новог амбасадора Аустралије Данијела Емерија и, уз добродошлицу, изразио наду да ће сарадња две земље у будућности бити још боља.

Вучић и Емери су се сагласили да је неопходно да Србија и Аустралија наставе да интензивирају контакте, како би био дат импулс сарадњи у различитим областима.

Посебно су истакли могућности за снажније економске везе, саопштено је из прес службе председника.

Амбасадор Емери је истакао да расте интерес рударских компанија из Аустралије за пословање у Србији.

Саговорници су истакли да бројна српска заједница у Аустралији има важну улогу у повезивању две земље.

Председник Вучић и амбасадор Емери су разговарали и о глобалним питањима, у која је укључена Аустралија.

уторак, 23. април 2024.
16° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво