Читај ми!

Вучић: Показали да смо одлучни у одбрани интереса Србије

Држава Србија је показала да може да буде чврста и одлучна у одбрани наших интереса и нашег становништв, истакао је председник Србије Александар Вучић поводом договора постигнутог у решавању протекле кризе на КиМ.

Вучић је, за ТВ Пинк, на питање ко је победник, а ко није, рекао је да му се чини да је свакоме јасно ко је колико изгубио.

Он је указао да је повлачење Росу, који су дошли на север КиМ силеџијски, а морали да се врате необављеног посла, једна наша мала борба и покушај да успоримо и зауставимо нешто што је као процес нама наметнуто.

"Срби разумеју под којим околностима Срби живе на КиМ, шта је Косово за западни свет, као и да тежимо ка чланству у ЕУ. Да не тежимо не би имали ни упола плате, пензије, инвестиције као данас. Све је то један повезани систем. Морате на дневном нивоу да се борите и покушате да извучете највише за свој народ", објаснио је он.

Вучић је казао да сматра да у "овој минијатури нисмо изгубили" и можда смо, како каже, и мало боље одиграли.

"Цела та игра нам је наметнута, није наша жеља и игра, већ њихова жеља да нас унизе", рекао је он истичући да је Приштина желела да уведе скидање српских таблица и даје таблице РКС како би нас унизили.

Желели су, додаје, да РОСУ буду гарант провођење те одлуке и да нас тиме доведу у позицију "они су ушли горе и више нема повратка, можемо да разговарамо само о модификацијама њиховог останка на северу".

Указао је да у Бриселском споразуму пише и све у вези таблица.

О пресуди Тодосијевићу 

Вучић је рекао да није то што пише највећи проблем, већ много већи проблем од онога што РОСУ намеће, јесте пресуда Ивану Тодосијевићу, који је крив што је рекао истину.

"Уведен је вербални деликт који подржавају поједине западне земље. Они су брутално погазили Бриселски споразум. У Апелационом панелу морало је да буде двоје Срба, а Срба судија није било. Тако не можете да доносите пресуду", истакао је он.

Вучић питајући да ли Тодосијевић треба да иде на робију од две године зато што је рекао да је Рачак намештен да би нас бомбардовали, рекао да је то нешто што 99 одсто Срба мисли, изузев Соње Бисерко, Драгана Ђиласа, Наташе Кандић и Маринике Тепић.

"До 6. октобра Тодосијевић мора да се јави на издржавање казне и зато је важно што је ЕУ то питање адресовала. То је мала победа. Овим смо добили нешто што је била наша реакција, можда оштрија, али легализована", рекао је Вучић.

Указао је да Приштина покушава сваког дана да легализује противправно понашање, а Србија је показала да можемо да можемо да се изборимо и да више није лака ствар за њих као јуче.

За нас је, истакао је, паклено тешко увек.

"Људи на северу КиМ знају колико је тешко било да смо до овога дошли. Видели су да их држава Србија подржава и разуме њихове проблеме. Лакнуло је свима да није дошло до немира, јер нама треба мир и напредак економије. Показали смо да можемо да будемо чврсти и одлучни у одбрани наших интереса", истакао је он.

Нагласио је да Србија неће бежати од проблема, хоће да се бори на прагматичан и рационални начин.

"Они су нам помогли неким својим грешкама, али то је данак превеликој жељи да противнику дате Шустер-мат, а у тако нешто не идете против онога који је играо више од две партије шаха. Ми смо у тешкој позицији, цајтноту, наше краљево крило и цео краљ нам је огољен без пешака и фигура, али оно мало што је остало борићемо се, и има и даље много варијанти да постигнемо мат или пат", поручио је Вучић.

четвртак, 18. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво