Читај ми!

Брнабићева са Гутересом и Викторијом Нуланд: Била сам јасна, Србија очекује примену Бриселског споразума

Премијерка Ана Брнабић, која се у Њујорку састала са подсекретарком за политичка питања у Стејт департменту Викторијом Нуланд, рекла је да је разговору била потпуно јасна, поручивши да нема више смисла говорити ни о чему другом осим о пуној имплементацији Бриселског споразума. Председница Владе састала се и са генералним секретаром Уједињених нација Антониом Гутересом, који је разговор почео речима да за њега Косово није држава.

Ана Брнабић, која борави у Њујорку на заседању Генералне скупштине Уједињених нација, састала се са Викторијом Нуланд.

Разговор је описала као искрен и отворен. "Жена која одлично познаје регион, одлично познаје Србију, све оне проблеме који у региону имамо", истакла је премијерка.

Разговарали су, како је навела, о тренутној ситуацији на КиМ, евентуалним могућим даљим разговорима у Бриселу, шта је то што Србија очекује.

"Ја сам била потпуно јасна да је то пуна имплементација Бриселског споразума и да нема више смисла говорити ни о чему другом осим о пуној имплементацији Бриселског споразума, односно формирању ЗСО и да не можемо да се понашамо као да један дан тај споразум постоји, а један дан не постоји, или за нас постоји, а за Албанце не. Мислим да смо се у томе сложиле", наводи Брнабићева.

Председница Владе састала се вечерас са генералним секретаром Уједињених нација Антониом Гутересом, који је разговор почео речима да за њега Косово није држава.  

О ситуацији на Косову и Метохији премијерка Ана Брнабић говориће на заседању Генералне скупштине Уједињених нација, вечерас око 23.30 по нашем времену.

петак, 19. април 2024.
8° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво