Читај ми!

Вучић у Будимпешти на вечери коју је организовао Орбан

Премијер Мађарске Виктор Орбан организовао је вечеру за учеснике Четвртог демографског самита у Будимпешти, а вечери присутвује и председник Србије Александар Вучић.

На вечери са Орбаном су, између осталих, и премијер Словеније Јанез Јанша, чешки премијер Андреј Бабиш, као и српски члан Председништва Босне и Херцеговине Милорад Додик.

По доласку у Мађарску, председник Вучић је посетио Цркву Светог Ђорђа у Будимпешти, која припада Епархији будимској, где га је дочекао владика Лукијан са свештенством.

Владика Лукијан је тим поводом служио молебан, што се чини само у случају када се у црквама дочекују посебни гости, а председник Вучић уписао се и у Јеванђеље.

У Цркви Светог Ђорђа, председника су дочекали и Срби који живе у Будимпешти и ђаци српске Гимназије у том граду.

Са Вучићем, Цркву су посетили и српски члан Председништва БиХ Милорад Додик и министар у Влади Србије Ратко Дмитровић.

Председник Србије учествоваће у четвртак на Четвртом демографском самиту у Будимпешти где ће имати главно излагање на првом панелу Самита на којем ће, према програму, учествовати и некадашњи потпредседник Сједињених Америчких Држава Мајк Пенс, премијер Словеније Јанез Јанша и премијер Пољске Матеуш Моравјецки.

Kако је најављено, председник Вучић имаће и одвојене сусрете са премијером Мађарске Виктором Орбаном и премијерима Словеније Јанезом Јаншом и Чешке Андрејем Бабишом.

среда, 24. април 2024.
9° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво