Читај ми!

Борељ организовао у Њујорку вечеру за лидере Западног Балкана

Високи представник за спољну политику и безбедност Жосеп Борељ приредио је на маргинама Генералне скупштине УН неформалну вечеру са лидерима Западног Балкана на којој су разговарали о ситуацији у региону и односима ЕУ и Западног Балкана, као и о припремама за самит ЕУ – Западни Балкан почетком октобра.

У саопштењу Европске службе за спољне послове (ЕЕАС) наводи се да је састанак пружио прилику за дискусију о очекивањима у вези са приступањем ЕУ.

 

"Високи представник је подвукао потребу снажне посвећености и партнера са Западног Балкана и Европске уније и њених држава чланица превазилажењу тренутне динамике и покретању процеса напред", саопштено је из Европске службе за спољне послове. 

На синоћном састанку су учествовали министар спољних послова Србије Никола Селаковић, председници Црне Горе Мило Ђукановић, Северне Македоније Стево Пендаровски, као и председница привремених косовских институција Вјоса Османи, председавајући Председништва Босне и Херцеговине Жељко Комшић и премијер Албаније Еди Рама.

Ово је био други такав састанак чији је домаћин био високи представник, након неформалне вечере у мају у Бриселу.

петак, 19. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво