Читај ми!

Росу и даље на северу КиМ, Срби мирно протестују – заседао Савет за националну безбедност

На Космету је ноћ протекла напето али мирно након распоређивања специјалних јединица Росу широм севера покрајине. Преко административних прелаза возилима се и даље не може. У Палати "Србија" одржана хитна седница Савета за националну безбедност на којој су главна тема била дешавања на Косову и Метохији.

На административним прелазима Јариње, Брњак и Мердаре одузимају таблице са ознакама са севера Косова, а возила са ознакама из централне Србије морају да узму пробне таблице и да плате таксу.

Синоћ је на Јарињу из правца централне Србије било само неколико аутомобила. Прелаз је, као и на Брњаку, могуће прећи само пешице.

Косовска полиција употребила је сузавац код пункта Брњак, али се окупљени Срби нису удаљили са места на којем протестују.

С друге стране прелаза Јариње, грађани су развили транспарент "Добро дошли у Заједницу српских општина", као поруку Приштини да испуни Бриселски споразум.

Председник Србије Александар Вучић рекао је да власт у Приштини демонстрира силу, и да су на волшебан начин протумачили нешто што нигде не пише.

Вучић је поручио Србима на Косову и Метохији да не наседају на провокације Приштине.

Најавио је да ће се на данашњој седници Савета за националну безбедност, заказаној за 10 часова, разговарати и о мерама српске стране.

О кризи је председник разговарао и са високим представником Европске уније Жосепом Борељом и специјалним изаслаником Мирославом Лајчаком, који је у Београду.

четвртак, 25. април 2024.
14° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво