Читај ми!

Вучић са Брамерцом о сарадњи Србије и Механизма за међународне кривичне судове

Председник Србије Александар Вучић састао се са главним тужиоцем Механизма за међународне кривичне судове Сержом Брамерцом са којим је разговарао о сарадњи између Механизма и Србије, регионалној правосудној сарадњи у поступцима за ратне злочине и примени националне стратегије за кажњавање ратних злочина, саопштено је из Председништва.

Александар Вучић је на састанку оценио да је сарадња Србије са канцеларијом тужиоца Механизма за међународне кривичне судове задовољавајућа.

Са главним тужиоцем Брамерцом разговарао је о могућностима за унапређење регионалне сарадње кад је реч о оптужницама за ратне злочине, како би двадесет шест година после рата и на тај начин допринели помирењу у региону.

Председник и главни тужилац су се сагласили да би један од корака у том смеру била транспарентна размена свих оптужница за ратне злочине и информација о истрагама између Босне и Херцеговине и Србије.

Председник Вучић је потврдио да је Србија спремна да учествује у том процесу и изразио жељу да главни тужилац у томе помогне.

субота, 20. април 2024.
6° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво