Читај ми!

Вучић: Јанковић рекао истину, историјски важна изјава

Председник Александар Вучић изјавио је да је уверен да је бивши заштитник грађана и председнички кандидат 2017. године Саша Јанковић рекао истину, из које се јасно види да притисак врше амбасадори појединих земаља, додајући да је Јанковићева изјава историјски важна.

Александар Вучић је тако одговорио на изјаву Јанковића да је трпео притиске са разних страна да се приближи председнику Вучићу како би га "рушио изнутра и у неком тренутку дошао на његово место".  

На питање новинара како је доживео ту Јанковићеву изјаву, Вучић је рекао да за њега ту нема превеликих новости, али да је захвалан Јанковићу што је то јавно рекао.

"Сигуран сам да није слагао", нагласио је Вучић.

Додајући да не жели да "испаљује" речи како би глумио жртву или јунака, Вучић је навео да се ради о озбиљним стварима, које сведоче о времену у којем живимо.

"Важно је да је Јанковић рекао да су то амбасадори, а не нижи службеници. Знам да није слагао. То су директни представници појединих земаља. То је важна чињеница. Мислим да знам и који", рекао је Вучић.

Председник Србије је упитао зашто би њихов интерес био да он буде на власти.

"Као врховни командант, ја нећу да уништавамо стреле, нећу да продајемо за 200 долара оружје, што бих ја онда био у њиховом интересу, ако Србија напредује од осталих", констатовао је Вучић.

Додао је да је Србија 2014. године била последња у региону по нивоу плата, а данас је прва, уз знатно мањи јавни дуг, стопу незапослености...

"Што да ме воле? Јесам ли им из ока испао? Ми смо овде да штитимо интерес Србије, а не њихов. Њихови интереси су интереси њихових земаља", рекао је Вучић и додао да су тиме што су желели промене у Србији, показали колико добро желе својој, али мање добро нашој земљи.

Вучић је рекао и да не мисли да су желели да га убију, већ им је неко достављао његов кардиоваскуларни картон, тако да се, каже, неко изгледа надао да ће мало брже да умре.

"Знам и после ког мог одласка у болницу су могли да дођу до таквих папира, ко је могао да достави", додао је Вучић.

Он је истакао и да је Јанковићева изјава важна за историју Србије, као што је, каже, важно сведочење идеолога досовских странака да они који су бојкотовали последње изборе нису то чинили због изборних услова, него зато што су слаби.

"Док сам овде, водићу политику самосталне, слободне, независне Србије, не додворавајући се никоме и водећи рачуна само о нашим интересима. За такву политику мора да се плати одређена цена", рекао је Вучић. 

Избори 3.или 17.априла, опозиција да учествује

Председник је рекао да ће избори бити одржани 3. или 17. априла идуће године и да би волео да на њима учествује и опозиција.

"Ми бисмо желели да учествују на изборима", рекао је Вучић, уз опаску: "и да коначно победе."

Он је тако одговорио на питање новинара да опозиција поново прети улицама, а да Зоран Лутовац каже да ће они, ако поново буде "лажних избора", имати протесте.

"Избора ће бити 3. или 17. априла, а какве ће они изборе имати, не знам. Биће их као што их је било и прошле године, а говорили су да их неће бити", казао је Вучић.

Каже и да им жели успех на изборима и да се припреме за њих.

"Они су велики фаворити, а ја обећавам да ћемо да се боримо снажно, чисто и позитивном кампањом и резултаитма и оним што смо направили, војском, пругама, изградњом, до плата и пензија", поручио је Вучић.

Грађанима је пожело срећан празник, да са поносом чувају нашу тробојку и скренуо пажну да погледају како је овим поводом уређена и зграда Председништва.

Вучић: На ирационалне потезе да утичете је немогуће 

Председник је истакао да је за Србију од кључног значаја пресуда у трећем степену Ивану Тодосијевићу.

Вучић је, одгварајући на питање новинара како оцењује најаве Аљбина Куртија у вези са мерама реципроцитета и како доћи до компромисног решења у ситуацији када Приштина одбија да примењује договорено из Бриселског споразума, а не поштује ни Вашингтонски споразум, рекао да се труди да се не обазире на то.

"За нас је важно да, колико је могуће, сачувамо сигурност наших људ на КиМ. Зато ћемо видети каква ће бити реакција на пресуду у трећем степену Ивану Тодосијевићу."

"То је за нас од кључног значаја", поручио је он.

Рекао је да треба видети и шта су друге ствари у вези са поштовањем Бриселског споразума, хоће ли да ураде или не.

"Да утичете на ирационалне потезе апсолутно је немогуће. Не можете да промените ништа", закључио је Вучић.  

петак, 19. април 2024.
6° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво