Читај ми!

Вучић: Србија цени подршку Мисије ОЕБС

Председник Републике Србије Александар Вучић примио је шефа Мисије ОЕБС амбасадора Јана Братуа, са којим је разговарао о модалитетима сарадње у процесу демократизације, као и заједничком доприносу одржању мира и стабилности у региону.

Председник Вучић је нагласио да Република Србија цени подршку Мисије ОЕБС у свеобухватном реформском процесу, која подразумева и стручну помоћ у областима попут медијских слобода и владавине права, као и у јачању људских и мањинских права и другим активностима.

 

Председник Вучић и амбасадор Брату су се сагласили да је важно да активности Мисије ОЕБС буду планиране са надлежним државним институцијама, како би биле у складу са стварним потребама земље на њеном реформском и европском путу.

Двојица саговорника су разговарали и о регионалној ситуацији, сагласивши се да је приоритет да на Западном Балкану буду одржани мир и стабилност.

С тим у вези су разговарали и о ситуацији на југу Србије, а председник Вучић је захвалио на помоћи Мисије ОЕБС у договору Министарства за образовање и Националног савета Албанаца око уџбеника на албанском језику за основне школе, наведено је у саопштењу.

четвртак, 25. април 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво