Читај ми!

Вучић о Твитеру: Једва чекам да будем још један Трамп у свету

Председник Србије Александар Вучић рекао је, поводом одлуке Твитера да поједине српске медије означи као оне који сарађују са Владом, да једва чека да му искључе налог и да буде још један Трамп у свету.

"Једва чекам да ми искључе налог да будем још један Трамп у свету, да се покаже како је добро да талибански портпароли имају слободан приступ тој слободарској мрежи, за коју би неки рекли послушничкој мрежи. Ја да будем послушник таквима нећу", поручио је Вучић, који обилази Златиборски округ.

Председник Вучић је честитао медијима који се супротстављају "послушничкој мрежи и који шире слободарске тежње и слободарске идеје, уз питање зашто су се узнемирили што су тако означени".

"Ти људи су све најлепше рекли о тим медијима. С ким ће да сарађују – са тајкунима? Најнормалније је да сарађују са Владом. Ми и не плаћамо највећи део тих медија, а они плаћају Глас Америке и Би-Би-Си па нису ставили да су то владини медији, то нису медији који сарађују већ су владини", објаснио је Вучић.

Уз питање да ли је требало да пишу и "медији сарађују са лоповима који су опљачкали Србију" истакао је да то води до питања ко је цензор и показује да би они желели да буду цензори. 

"Србија неће ништа од Црне Горе, престаните са кукњавом"

Председник Вучић поручио је Црној Гори и њеном премијеру Здравку Кривокапићу да Србија жели најближе односе са Црном Гором, да не тражи ништа, али да неће дозволити да Србију неко понижава.

Вучић је рекао да је црногорски премијер Здравко Кривокапић био више пута у Београду, а када је реч о званичним састанцима, рекао је да то иде мало другачије и подсетио на чињеницу да је готово годину дана од када је протеран амбасадор Србије из Црне Горе и да је Србија узвратила реципрочно.

Вучић је тако одговорио на питање да прокоментарише изјаву Кривокапића за Нову да не зависи од њега да ли може да дође у Београд и разговара са највишим српским званичницима.

"Сви сте добродошли. Што се тиче званичних састанака то иде мало другачије. Немојте сметнути с ума чињеницу да је готово годину дана од када је протеран амбасадор Србије. Сећате се због чега је протеран? Због венца који је положио на споменик мојковачким јунацима, и зато што је рекао нешто неспорно, за шта ни Кривокапић не може да каже да је спорно", указао је Вучић.

Казао је да је Србија одговорила реципрочно, па повукла своју меру, верујући да ће Црна Гора исто урадити.

"То је само једна ситница. Немојте да говоримо о разним документима и актима које је доносила Скупштина Црне Горе, проглашавање нашег народа геноцидним. Доносили су различите одлуке и у вези слања вакцина косовској војсци. Реч не би рекли да су их послали народу, већ су их слали онима који по Резолуцији 1244 не треба да постоје", истакао је Вучић.

Рекао је да је прочитао глупости око Кривокапићевог доласка у Београд, и питања да ли ће Јоаникије бити изабран за митрополита.

"Политика заснована на трачевима и бесмислицама није политика, верујем само у политику резултата", додао је он.

Вучић је изразио уверење да ће бити прилике ускоро и за званичне разговоре.

"Нисте приметили да се и данас у медијима води хајка против Србије. Пишу да Србија хоће нешто, али Србија неће ништа. Што причате сваки дан да нешто хоћемо? Ми нећемо ништа, не причамо за резолуције, вакцине, амбасадора. Сваки дан нешто кукате и жалите се. Престаните са кукањем и жалопојкама", закључио је Вучић. 

"Србија је данас другачија земља, држи до себе и свог народа"

Председник Вучић је поручио грађанима окупљеним у Бајиној Башти, међу којима су били и грађани из неколико места у Републици Српској, да ће се повећавати притисци на Србију због косовског питања и РС, а да ће Србија увек бити уз свој народ, којем ће помагати на сваки начин. 

Александар Вучић се на градском тргу у Бајиној Башти обратио великом броју грађана, од којих су неки дошли из Сушице, Сребренице, Братунца.

"Пред нама није лако време, повећаваће се притисци око Космета и РС, а моја порука људима из Скелана, Сребренице, Братунца, нашем народу у РС: Србија ће увек бити уз вас, увек и у сваком тренутку, и економски да помажемо, али и на апсолутно сваки начин. Да наш народ оставимо на цедилу не можемо и нећемо, то је порука и грађанима КиМ и свима", рекао је Вучић.

Како је истакао, нових "Олуја" и "Бљеска" против нашег народа неће бити.

"Србија је данас другачија земља, држи до себе и свог народа", додао је Вучић.

Он је рекао и да је српски народ сувише пропатио, изгубио људи, превише је оних који су напустили своја огњишта, да бисмо допустили да се то опет дешава.

"Свима желимо најбоље, да чувамо мир, градимо будућност заједно. Србија не може да допусти да се поново дешава све што се дешавало 90-их година, нити оно што се дешавало током Другог светског рата", рекао је Вучић.

Било је и транспарената "Хвала за нова радна мјеста", "Сребреница је уз вас", "Братунац је уз Вучића".

петак, 19. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво