Читај ми!

Кипар не мења став по питању Косова

Министар одбране Небојша Стефановић разговарао је са командантом Националне гарде Републике Кипар генерал-потпуковником Димокритосом Зервакисом, који борави у званичној посети Републици Србији. Стефановић је истакао да Србија и Кипар негују традиционално пријатељске односе, засноване на историјској блискости, међусобном уважавању и разумевању.

Генерал Зервакис поновио је да Кипар остаје при свом принципијелном ставу када је реч о томе да неће признати такозвану косовску независност и истакао важност међусобне подршке у заштити суверенитета и поштовања принципа међународног права, саопштило је Министарство одбране.

Стефановић је захвалио на принципијелној подршци по питању очувања територијалног интегритета и суверенитета Републике Србије и истакао да Србија истовремено чврсто подржава територијални интегритет и суверенитет Републике Кипар.

Оценио је да Србија настоји и да, кроз ангажовање припадника Војске Србије у мултинационалној операцији Уједињених нација UNFICYP на Кипру, помогне у очувању мира и изналажењу дугорочно одрживог и прихватљивог решења, на чему се генерал Зервакис захвалио, наводи се у саопштењу.

Саговорници су обострано исказали опредељење за даљи развој сарадње у области одбране, посебно у војно-војном и војно-техничком домену.

Стефановић је истакао да је учешће у заједничким вежбама најбољи начин за достизање интероперабилности и изградњу способности две војске, посебно у условима све већих и комплекснијих изазова на глобалном плану.

Рекао је да очекује да ће започети разговори у домену војно-техничке сарадње резултирати набавкама наоружања и војне опреме, на обострано задовољство.

Такође, Стефановић је упутио позив министру одбране Републике Кипар за званичну посету Републици Србији и рекао да је Сајам "Партнер 2021" који се одржава у октобру добра прилика за то.

Генерал Зервакис је изразио наду да ће сусрети са званичницима Министарства одбране и Војске Србије додатно утицати на интензивирање и квалитет сарадње у области одбране.

четвртак, 25. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво