Читај ми!

Стефановић најавио тужбу против листа "Нова"

Министар одбране Небојша Стефановић најавио је да ће тужити лист "Нова" због, како је навео, изношења лажи о њему на насловној страни најновијег броја, јер како је навео, неће да дозволи ниједну лаж о себи, "ма колико она била свима очигледна".

На насловној страни новог броја листа "Нова" најављен је текст под насловом "Тајна фасцикле Небојше Стефановића" у којем адвокат Иван Нинић за Нову анализира којим информацијама о Савамали и Београду на води, како кажу, располаже министар одбране и колико би ти подаци угрозили актуелну власт.

"Политичко-медијски концерн Драгана Ђиласа и Драгана Шолака 'не бира лажи да прикрије своју пропалу политику отимања власти. Без обзира што се овде ради о патолошким лажовима и њиховим смешним покушајима да нашкоде председнику Вучићу и Србији, нећу да допустим да се некажњено провуче ниједна њихова провидна подметачина, па тако ни овог пута када целу насловну страну њиховог партијског листа 'Нова' посвећују лажима о мени'", навео је Стефановић у саопштењу достављеном медијима.

Како је истако, због тога ће тужити суду и, како је рекао, тај њихов партијски лист, као и све друге до сада, "било да су провладини или су део Шолаковог и Ђиласовог предузећа", кад год без повода и без икаквог доказа буду лагали о некој мојој умешаности у кривична дела или да радим против председника моје земље и моје странке.

Оцењујући као бедне "покушаје Ђиласа и његових партнера да конструишу неки раздор између њега, председника СНС-а и државе и Владе истакао је да јеу у изјавама претходних дана, "отворено прозрео о чему ће да пишу и у ком правцу ће ићи њихове бестидне лажи".

Према његовим речима, осим што су предвидљиви, Ђилас, Шолак и њихови новинари показали су да не умеју да изговоре ни да пишу ништа осим лажи, фалсификата и подметања. "Зато ће да одговарају пред судом, по мојој тужби, јер нећу да дозволим ниједну лаж о себи, ма колико она била свима очигледна", додаје Стефановић.

Како подсећа, "ради се о групи медија која му није дозволила ни да оца сахраним на миру, већ су се обрушили на њега разним лажима само неколико сати након што је преминуо".

"Посебно ми је дегутантно стално оптуживање да радим по налогу ове или оне стране службе, те да сам, наизменично, или пример руског малигног утицаја у Србији, како пише један амерички институт, или сам експонент ФБИ и радим све по њиховом налогу, само јер сам их поменуо у једној реченици, наводи у својој изјави Стефановић.

Напомиње да не ради за неку страну службе нити служим интересима било које друге државе, сем Србије.

"Стало ми је само до наших интереса и само до нашег народа, којем предано служим. Исто тако, потпуно је јасно да овде стране службе не одређују државну политику, како је било пре само десетак година и видим да се многи из Ђиласовог предузећа са носталгијом сећају тих времена, која се, срећом, неће вратити", каже Стефановић.

Подсећа да је на тврдње о наводним фасциклама и некаквом доказном материјалу који има о Александру Вучићу демантовао сам безброј пута.

"Александра Вучића познајем више од 20 година и знам са коликом посвећеношћу ради свој посао и колико му је стало до Србије. Исто тако знам да све што ради, ради исправно и честито, те нема ни било каквих доказа за супротно. А као његов пријатељ искључиво се трудим да помогнем у тој борби за јаку Србију, која своје одлуке доноси сама", додаје Стефановић.

Како каже, овом приликом поново наглашава да у свом досадашњем раду није учинио ништа незаконито и да је увек спреман да о свакој својој одлуци говорим пред нашим државним органима уколико ће то допринети разрешењу кривичних дела.

"Поготово нисам било чиме у целој својој каријери угрозио председника Вучића и нашу заједничку политику, коју водимо годинама на добробит Србије", поручује Стефановић. 

"И зато нека се Ђилас и сви његови клијенти и запослени окану конструисања лажи и подметања о мени и мом односу са председником Републике, а нарочито неког 'лешинарског очекивања' да ће од тога профитирати. Нико са здравим разумом не верује у 'ваше болесне измишљотине', нити ћете на овај начин да добијете било шта, осим тужбе пред судом", закључује Стефановић у својом саопштењу.

четвртак, 25. април 2024.
14° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво