Читај ми!

Састанак о међустраначком дијалогу, присуствује председник Вучић

Председник Александар Вучић стигао је нешто пре 14 сати у Скупштину Србије, где ће присуствовати састанку Радне групе за међустраначки дијалог без присуства странаца.

Вучића је у Скупштини Србије дочекао председник парламента Ивица Дачић.

Раније су у парламент дошли и поједини представници опозиције, а међу првима председник ДСС-а Милош Јовановић и заменик председника СРС-а Александар Шешељ, као и шеф посланичке групе СНС-а Александар Мартиновић.

Очекује се да се данас на састанку направи пресек стања, и да се утврди око чега власт и опозиција могу постићи договор, кад је реч о побољшању изборних услова.

Вучић је синоћ рекао да ће чути примедбе учесника састанка и покушати да се изађе у сусрет свему што је реално и оствариво.

Председник Народне скупштине оценио је да међустраначки дијалог може да буде успешан само уколико су предлози реалистични, одрживи, прихватљиви за све стране и тиме би се, како је рекао, створили услови да сви учествују на изборима.

Он је рекао да је направљен пресек стања – шта су све предлози које опозиционе странке дају, наводећи да ће о томе данас разговарати на састанку.

Вучић ће разговарати са Дачићем и опозиционим странкама које не желе присуство странаца у дијалогу, а то су Српски покрет Двери, Демократска странка Србије, ПОКС, Доста је било, Заветници, Српска радикална странка, Здрава Србија.

 

уторак, 23. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво