У Хагу се суди само Србима

Коментаришући пресуду Насеру Орићу функционер Српске радикалне странке Зоран Красић изјавио је, на редовној конференцији за штампу, да је сасвим јасно да Хашки трибунал суди искључиво Србима, он је као пример навео ослобађајућу пресуду заповеднику муслиманских снага у Сребреници Насеру Орићу.

По тој ослобађајујућој пресуди "произилази да је 3.300 Срба - цивила убијених у Сребреници или извршило самоубиство или су их побиле српске снаге", рекао је Красић, који је члан правног тима за одбрану Шешеља.

 

Према његовим речима, Хашки трибунал уопште не брине о истини, већ само о томе како да осуди што више Срба и окриви их за сва дешавања током деведесетих година прошлог века на просторима бивше Југославије.

"И оним политичким снагама које су се залагале за продужавање бомбардовања наше земље одговара да се што већи број Срба осуди јер уосталом због тога су их ових са запада и инсталирали да буду власт", рекао је Красић.

Говорећи о суђењу Војиславу Шешељу, Красић је рекао да Хашки трибунал није изнео ниједан доказ за оптужницу против лидера радикала Војислава Шешеља и да он води са 33:0 против Тужилаштва, које је до сада извело 33 сведока.

 Тужилаштво је око 50 одсто времена потрошило за извођење доказа против Шешеља, али није утврдило ништа, рекао је Красић.

Он је додао да је делегација тима за одбрану лидера СРС јуче дошла из Хага где је разговарала са Шешељом о наставку процеса, али и о политичким питањима, али да о томе као његови правни саветници не могу да говоре.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво