Читај ми!

Вучић: Знам за одлуку "Геокса" о одласку из Србије, нећемо оставити Врање на цедилу

Председник Србије Александар Вучић поручио је, поводом вести о одласку "Геокса" из Србије, да држава неће оставити Врање на цедилу. Вучић је, упитан да прокоментарише одлазак инвеститора из Србије, казао да увек води рачуна и о томе и да већ два месеца зна за одлуку "Геокса". Истиче да верује да се у Скопљу креира будућност у оквиру иницијативе "мини-Шенген" и да већ за годину или две нећемо имати границе.

Александар Вучић је за ТВ Пинк подсетио да је "Геокс" у Србију довела претходна власт, бивши председник Борис Тадић, а да је каснија власт платила обећани новац, додајући да би то учинио поново јер је то донело живот у Врање.

"Они одлазе и биће још случаја и са другим компанијама са којима су раније власти добиле договор, а то је могло да се деси и нама", указао је Вучић.

Рекао је да ће се решење за 500 људи од 1.200 запослених наћи одмах, "код пријатеља из Турске". Казао је да ће се гледати потом да се повећа тај број и још више људи запосли.

"Нећемо оставити Врање на цедилу. Урадићемо све што можемо да имају Врањанци посао и то са већим примањима код пријатеља из Турске него што су имали код Италијана", додао је Вучић.

Истакао је да је то у мору лоших вести добра вест за Врањанце.

Поновио је да се ранији председник Тадић хвалио да је заслужан за долазак "Геокса", и додао да би он урадио исто, те да не мисли да му је претходник крив.

"Улагали смо годинама и обезбедили живот у Врању и то ћемо чинити и даље. То је фер приступ, а све остало је политикантство и патолошка политичка мржња која нема краја", указао је Вучић у вези с критикама које су му упућене поводом одласка "Геокса".

"За годину-две верујем да нећемо имати границе"

Председник Вучић је изјавио да верује да се у Скопљу креира будућност у оквиру иницијативе "мини-Шенген" и да већ за годину или две нећемо имати границе. Додао је да ће следећи састанак у оквиру регионалне иницијативе бити одржан у Београду и да ће до 15. октобра министри морати да испуне одређене обавезе по питању договора из Скопља.

Вучић је рекао да ће тако камиони, али и аутомобили, моћи слободно да пролазе.

"Чини ми се да смо постигли нешто о чему смо маштали и то ћемо урадити сами", навео је Вучић.

То значи, каже, да ћемо моћи да одемо до Грчке без граница. 

Одлука о Рио Тинту на грађанима

Вучић је поновио да ће о пројекту Рио Тинто одлучивати грађани, и да ниједна одлука неће бити донета без њих, али ће надлежни покушати да објасне који су бенефити од тог пројекта, за разлику од оних који, како каже, финансирани споља, само желе да спрече развој Србије.

Вучић је рекао да је тај пројекат добар за наредних 50 година.

Наводи да у Подрињу, и то ширем рејону, живи тек 110.000 људи.

"Празни се Подрињски регион, све оде за Нови Сад и Београд јер немају посао и не виде будућност", констатовао је Вучић.

Наводи да је Рио Тинто спреман да уложи 2,4 милијарде евра само за почетак експлоатације.

среда, 24. април 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво