Читај ми!

Дачић: И Вучић у понедељак на међустраначком дијалогу

Нови састанак Радне групе за међустраначки дијалог без присуства странаца, на којем ће бити и председник Србије и Спрске напредне странке Александар Вучић, биће одржан у понедељак, 2. августа, најавио је у изјави Танјугу председник Скупштине Србије Ивица Дачић.

Дачић је рекао да ће се на том састанку још једном дати запажања о свему о чему се до сада разговарало и сходно томе одредиће се даља динамика.


"Наш циљ је да што пре изађемо са предлогом конкретних решења, мада се многи од тих договора и примењују, нарочито када је реч о присуству опозиције на јавном медијском сервису", рекао је Дачић.

Он је истакао да постоји висок степен конструктивности и да трећи долазак председника Вучића показује колико пажње придаје дијалогу и колико је власт у доброј вери приступила томе, а у складу са потребама политичке стабилности и да се оствари јединство, када је реч о учешћу на предстојећим изборима.

"Ми смо као радна група прешли све те тачке и утврдили шта су ставови појединих политичких странака. Далеко смо одмакли у раду са странкама опозиције, а ту су, ако поједноставимо, сви сем Ђиласове, Јеремићеве и Тадићеве групације", рекао је Дачић.

Подсетио је да нису све странке присутне у радној групи, јер је она морала да буде ужег састава, напомињући да су ту ДСС, Доста је било, Српска странка Заветници, Здрава Србија, ПОКС, Двери, СРС.

"Ово је радна група где ће се још једном укрстити ставови о појединим питањима, а онда ће се ићи на пленум са предлогом закључака", рекао је председника парламента и лидер СПС-а.

Упитан да ли се два међустраначка дијалога могу спојити у један, Дачић је рекао да је постојао објективан проблем у другом дијалогу, зато што европарламентарци нису могли да путују и подсетио да ће они доставити предлоге до 1.септембра.

"То су исте теме, али не бих да прејудуцирам. Мислим да ће мало тога новог предложити од онога што ми овде разговарамо, зато што су теме већ расправљане са више апскета, али смо ми спремни и у доброј вољи учествујемо и у другом дијалогу", рекао је Дачић.

Када се буде постигао договор, то ће морати да се одрази, каже Дачић, и на заједнички приступ.

четвртак, 25. април 2024.
12° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво