Читај ми!

Премијерка са делегацијом Атлантског савета САД

Председница Владе Ана Брнабић разговарала је са делегацијом Атлантског савета, коју предводи директор Центра за Европу Бењамин Хадад, о актуелној ситуацији у региону, европским интеграцијама и могућностима унапређења односа Србије и САД.

У разговору са представницима ове организације, премијерка Ана Бранбић изразила је забринутост због актуелне политичке ситуације у региону, наводећи да би пажња региона морала више бити усмерена, пре свега, на опоравак економија и стварање стратегије за излазак из кризе након пандемије.

Србија је посвећена одржавању економске стабилности, о чему сведочи и раст БДП-а у првом кварталу ове године, истакла је премијерка, саопштила је владина Канцеларија за сарадњу са медијима.

Она је додала да је, вишеструко значајна сарадња попут иницијативе "Мали Шенген", која представља визију о заједничком економском простору Западног Балкана и директно доприноси остваривању циљева за бољи живот наших грађана.

Шеф делегације Атлантског савета Бењамин Хадад подржао је европски пут Србије и нагласио да је мисија Савета да поспеши сарадњу и партнерске односе са Србијом.

Истакао је да је организација посвећена сарадњи и даљем јачању односа између Србије и САД.

Говорећи о сарадњи у областима дигиталне трансформације и дигиталне економије, представници Атлантског савета су истакли да би земље региона могле да примене позитивна искуства Србије у овој области и понудили подршку Савета ради истицања потенцијала наше земље и привлачења страних инвестиција.

Премијерка Брнабић истакла је да је већ доста урађено у области дигиталне трансформације земље, што је у ситуацији пандемије било нарочито видљиво.

Приоритети владе и даље остају улагања у науку, иновације и дигиталну едукацију, нагласила је председница владе, истичући да је то један од начина да се омогући повратак младима у земљу и стварање друштва у којем људи желе да живе и које се заснива на знању, уз стабилан економски систем који привлачи инвеститоре.

Брнабићева је захвалила делегацији Атлантског савета на иницијативи за јачање односа и у сегменту дигитализације и иновација и истакла да је Влада Србије усредсређена на јачање политичких и економских односа између Србије и САД, као и даљем снажењу веза два народа.

уторак, 23. април 2024.
15° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво