Читај ми!

Тужилац у Пећи нема сазнања о Србима у близини бунара у Дечанима, тражи извештај полиције

Главни тужилац у Пећи, Агим Курмехај изјавио је да тужилаштво није обавештено о наводном присуству двојице Срба у близини бунара из којих се житељи Дечана снабдевају водом, за коју се сумња да је узрок заразе преко хиљаду њих.

Курмехај је рекао, преносе медији у Приштини, да будући да тужилаштво није обавештено о том случају, затражио је од дечанске полиције да састави хитан извештај којим ће га о томе обавестити, а затим ће се позабавити потребним радњама у том правцу.

Поједини медији су синоћ и током дана јављали да је у близини дечанских бунара наводно виђено двоје Срба, алудирајући да могу да буду повезани са тровањем водом.

Тужилац Курмехај о масовном тровању житеља Дечана каже да у овом случају још увек није могуће донети јасне закључке.

"По пријему информација о случају у Дечану, ангажовао сам два тужиоца који су се интензивно бавили овим случајем и који су били у директном контакту са свим осталим институцијама које се баве расветљавањем и разјашњавањем овог случаја. Интензивно радимо. Бавимо се углавном сумњама у људски фактор који је могао да проузрокује  ту последицу. У овој фази не можемо да дођемо до јасних закључака, али верујем да ћемо врло брзо разговарати о овом питању", рекао је Курмехај.

Институт за јавно здравље у Приштини саопштио је да је анализом воде у Дечанима откривено више бактерија које би могле да буду узрок тровања око 1.500 житеља тог града.

петак, 26. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво