Читај ми!

Посланици о српским жртвама и правима Драгице Гашић

Посланици Скупштине Србије почели су седницу постављањем питања члановима Владе, а након су отпочели расправу о Закону о заштити природе и Закону о водама.

Посланик на листи "Александар Вучић - за нашу децу", Небојша Бакарец, затражио је обавештење од Канцеларије за Косово и Метохију и Заштитника грађана о погаженим правима Драгице Гашић, Српкиње која се вратила у Ђаковицу.

Небојша Бакарец је истакао да је Драгица Гашић постала симбол страдања српског народа на Косову и Метохији и нови симбол борбе против албанског расизма и нехуманости.

"Албанске власти показују расизам и примитивизам. Физички нападају Драгицу Гашић, избацују је из стана, желе да је уморе глађу, не желе да јој продају хлеб. То је једина Српкиња у Ђаковици која се после 22 године вратила у свој дом и већ месец дана трпи невиђено малтретирање Албанаца", нагласио је Бакарец.

Навео је да је Драгица Гашић добила сву неопходну помоћ од председника Александра Вучића, за кога је прокоментарисао "да је за Србе на КиМ Мартин Лутер Кинг", као и од Канцеларије за КиМ.

Милићевић: Да ли српске жртве имају право на истину

Шеф посланичке групе СПС-а Ђорђе Милићевић оценио је да је појава умањивања српских ззртава постала пракса у свим земљама региона, а о томе, како је рекао, ћути и међународна заједница.

Нагласио је да је реч о двоструким стандардима и упитао "да ли српске жртве на КиМ, Хрватској, БиХ имају право на истину и правду"?

"Док Србе осуђују за геноцид у Сребреници кога по свим критеријумима није било, поставља се питање преко 3.500 српских жртава око Сребренице и Братунца где су убијени жене и деце. За тај међусобни сукоб и страдања народа, Срби су осуђивани на доживотне казне затвора, док је за 3.500 српских жртава пресуђена једна срамотна пресуда", истакао је Милићевић.

Додао је да се Србија залаже за политику помирења и да је то показала, између осталог, усвајајући резолуцију о злочину о Сребреници.

Подсетио је и да је председник Александар Вучић ишао у Поточаре да изрази саучешће, а да је дочекам линчом, каменовањем и покушајем убиства, наглашавајући да за тај сраман чин нико није одговорао.

субота, 20. април 2024.
4° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво