Читај ми!

Завршена друга рунда међустраначког дијалога, европарламентарци поново у Београду у септембру

После друге рунде међустраначког дијалога један од закључака је да ће се на основу свега што је речено припремити предлог мера а следећи састанак са европарламентарцима треба да буде одржзан 17. и 18. септембра, рекао је председник Скупштине Србије Ивица Дачић.

Дачић је рекао да би предлоге мера учесници требало да расправе до 1. септембра и да до тада доставе своје примедбе.

"Важно је да предлози буду реалистични, прихватљиви, оствариви и одрживи и уколико се тако будемо понашали мислим да ћемо остварити главни задатак да сви изађу на изборе, да се тиме не пружа никоме алиби да баца љагу на Србију и да тиме доводи у питање све резултате које је Србија оставрила у протеклим годинама", истакао је председник Скупштине.

Европска посланица Тања Фајон рекла је да је током дводневног састанка била добра и охрабрујућа атмосфера, да су разговори били искрени и конструкивни и да је циљ посредника да се побољшају услови за изборе, те да се да подршка Србији на европском путу.

Навела је да је била дуга расправа око слободе медија и да је то сигурно велики изазов, али је истакла да је било и пуно конкретних предлога и да ће се направити такав документ који ће допринети том циљу.

Фајон је казала да је важно бити што више реалистичан и додала да сви треба да знају да су европосланици велики пријатељи Србије и да им је важно да земља напредује ка ЕУ.

"Очекујем да ћемо у јулу и августу радити и имати конкретне резултате, а за сада је атмосфера охрабрујућа", рекла је Фајон.

Европосланик Владимир Билчик изразио је наду да неће бити бојкота избора, наводећи да помака у разговорима има.

"Имали смо отворене, искрене, али заиста конструктивне разговоре, успели смо да се сложимо око заједничких закључака", рекао је Билчик.

Бивши европски посланик Kнут Флекенштајн оценио је да постојање два паралелна страначка дијалога не представља проблем, јер се разговара о истим питањима.

четвртак, 25. април 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво