Читај ми!

Вучић и Примаков: Духовне везе Србије и Русије основ за сарадњу нa свим нивоима

Председник Републике Србије Александар Вучић примио је руководиоца Росотрудничества, руске Федералне агенције за послове ЗНД, сународнике у иностранству и међународну хуманитарну сарадњу Јевгенија Примакова, са којим је разговарао о културној, научној и образовној сарадњи двеју земаља, али и о свеукупним билатералним односима Србије и Русије.

Председник Вучић и Примаков су се сагласили да су духовне везе двају народа чврст основ за развој односа на свим нивоима, као и да свака посета неког од руских званичника додатно оснажи нашу сарадњу.

Зато су овом приликом размотрили предлоге за ширење културне сарадње, попут редовне размене изложби и гостовања позоришних и оперских представа, као и за сарадњу на пољу образовања, која подразумева и редовну размену студентских стипендија, уз повећање њиховог броја.

Председник Вучић је изразио захвалност руској држави и председнику Путину, као и руским уметницима за помоћ у унутрашњем осликавању Храма Светог Саве у Београду.

Такође је истакнута важност подршке коју руска страна изражава за очување и заштиту српске културне и верске баштине на Косову и Метохији у Унеску и другим међународном форумима.

Двојица саговорника су размотрила и ситуацију у региону Западног Балкана.

четвртак, 18. април 2024.
6° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво