Читај ми!

Брнабић: Нека Курти већ једном тужи, уместо што стално прети

Нека Аљбин Курти већ једном тужи Србију за геноцид, уместо што тиме стално прети и кочи проговарачке напоре, изјавила је председница Владе Ана Брнабић.

Ана Брнабић је, у интервјуу за ТВ Прва, оценила да је премијер привремених приштинских институција "идеолошки фанатик" и да се "све што смо предвиђали да ће се догађати ако Курти буде представљао Приштину у дијалогу, показало као тачно".

"Прети Србији тужбом за геноцид. Нека га, нека прети, али хајде да видимо шта има да каже у тој тужби, а ми ћемо да докажемо шта се заиста догодило", поручила је Брнабићева.

Она је додала да Курти на сваком састанку "прави циркус" и подсетила да је он јавно рекао како му дијалог није приоритет.

"Ми смо знали шта се спрема и колико ће бити тешко, али смо уверени и даље да је дијалог важан за безбедност и развој региона Западног Балкана", указала је премијерка.

На питање да ли је могуће да се у Србији постигне консензус о приступу решавању питања Косова и Метохије, она је рекла да "нема наду" да ће се тако нешто догодити.

субота, 20. април 2024.
5° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво