Читај ми!

Тужилаштво у Краљеву демантује Маринику Тепић

Више јавно тужилаштво у Краљеву демантовало је наводе потпредседнице Странке слободе и правде Маринике Тепић да су јој у том тужилаштву дата "максимална обећања" да ће предмет у вези са председником скупштине општине Јагодина Драгана Марковића Палме преузети Тужилаштво за организовани криминал у Београду.

У саопштењу достављем Танјугу краљевачко тужилаштво је указало да је данас обављен разговор са Мариником Тепић ради давања ближих обавештења у односу на изјаву коју је дала у Полицијској управи у Јагодини.

"Том приликом, а током обављања разговора, није било разговора на тему пребацивања надлежности на друго јавно тужилаштво, па самим тим ни на Тужилаштво за организовани криминал. Поступајући заменик јавног тужиоца је сачинио службену белешку о разговору обављеном са Мариником Тепић и ни у једном тренутку током разговора није давао изјаве везане за промену надлежности овог тужилаштва", наводи се у саопштењу.

Наводи се и да ће Више јавно тужилаштво у Краљеву наставити да поступа у овом предмету предузимањем других мера и радњи у оквиру предистражног поступка и да ће о резултатима прикупљених обавештења и даљем поступању јавност бити благовремено обавештена.

Такође, тужилаштво подсећа да је Министарству унутрашњих послова доставило захтев за прикупљање потребних обавештења поводом навода да је у Јагодини дошло до посредовања у вршењу проституције од стране лица запослених у градској управи Града Јагодине.

"Поступајући по овом захтеву, као и по ранијем захтеву Вишег јавног тужилаштва у Јагодини, Министарство унутрашњих послова је обавило разговоре са 22 лица на наведене околности. Сходно одредбама Законика о кривичном поступку, данас је у Вишем јавном тужилаштву у Краљеву, а по писменом позиву, испитана и Мариника Тепић", навело је тужилаштво.

Тепићева се након тога обратила новинарима наводећи да има обећање тужитељке да ће предмет преузети Тужилаштво за организовани криминал у Београду.

"Могу да кажем не да имам гаранције, већ да имам максимално обећање тужитељке да ће учинити све да овај предмет, који се налази у предистражном поступку, преузме Тужилаштво за организовани криминал у Београду", рекла је Тепићева новинарима након саслушања у Вишем јавном тужилаштву у Краљеву.

Због њених навода изнетих на конференцији за новинаре 19. априла у Јагодини да Марковић организује подвођење жена и девојака из тог града, тужилаштво је затражило од полиције прикупљање обавештења.

Предмет је из Вишег јавног тужилаштва у Јагодини, на његов захтев измештен у Више јавно тужилаштво у Краљеву.

четвртак, 25. април 2024.
12° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво