Читај ми!

Вучић: Једна велика сила тражи повлачење Kфора и Унмика, то би била катастрофа

Председник Србије Александар Вучић рекао је да ће једна од великих сила тражити повлачење Kфора и Унмика са KиМ и оценио да би то била катастрофа за све. Вучић је рекао да ће о томе покушати да разговара са генералним секретаром НАТО-а Јенсом Столтенбергом, с којим би требало да се састане у Бриселу у понедељак.

Председник Србије је рекао да не може да каже о којој великој сили је реч, али да су у питању обавештајни подаци из званичних извора.

Истакао је да је због тога сусрет са генералним секретаром НАТО-ом Јенсом Столтенбергом у понедељак од посебног значаја.

Председник Србије је додао да је Приштина најавила да ће 100 милиона евра на годишњем нивоу да издвајати за војску, што је неупоредиво са Србијом, која је на нивоу од две милијарде евра.

"Нису то упоредиви подаци, не треба да се плашимо, али нам је јасно шта би неко желео да уради", казао је Вучић. 

Прогноза ММФ-а за Србију шест одсто раста у 2021.

Председник Србије Александар Вучић пренео је најновију прогнозу ММФ-а за Србију, према којој ће раст БДП-а у 2021. години износити шест одсто.

"Изузетно сам поносан највновијом прогнозом, ММФ је променио своје пројекције за Србију. Раније су говорили да ће раст износити пет одсто. ЕK је такође променила прогнозу и рекла да ће бити 5,3 одсто, а сада је и ММФ променио на шест одсто", рекао је Вучић у касарни "Дедиње", где је отворен пункт за вакцинацију припадника гарнизона Београд и чланова њихових породица

Вучић је истакао да је ММФ дошао на оно што је и Србија говорила, да ће раст БДП-а наше земље ове године износити шест одсто.

"Ја сам говорио да може и седам одсто", рекао је Вучић.

Такође, ММФ каже да Србија ове године, упркос огромном улагању у војску и инвестиционе радове, неће имати јавни дуг већи од 60,3 одсто и да ће јавни дуг онда почети да пада.

Председник је нагласио да ће раст БДП-а значити да ће просечна плата у Србији већ од 1. јанаура бити већа од 600 евра, а у Београду преко 770 или 780 евра, као и да ће ова година бити завршена са БДП-ом већим од 50 милијарди евра.

Резултати говоре о напретку Србије и борби коју водимо

Председник Србије Александар Вучић рекао је данас да резултати о напретку Србије и говоре сами за себе о резултатима политике коју води и да грађани најбоље виде шта је урађено.

Вучић се осврнуо и на борбу коју је водио на међународном плану и истакао како се борио за Србију у тешким преговорима од Вашингтона до Брисела.

"Издржали смо највеће притиске. Амбасадор Израел рекао је да је на ту земљу извршен велики амерички притисак, којем су подлегли. Лично сам издржао тај притисак у Белој кући. Србија није урадила оно што је Израел учинио", констатовао је Вучић.

Председник Словеније Борут Пахор ће се у петк у Београду састати са председником Вучићем, уочи самита Процеса Брдо-Бриони на словеначком Брду код Kрања, који ће бити одржан 17. маја.

"Пахор долази сутра, у недељу треба да идем у Словенију где ће бити званични састанци. Тамо ће да буде Вљоса Османи, Мило Ђукановић, Зоран Милановић, Џаферовић Kомшић. Биће интересантно", рекао је Вучић.

Председник Србије је рекао да је сада у нашој земљи тема колика је плата, а не да ли може да се добије посао.

Истраживања показују, каже, да чак и они који тврде да Србија иде у лошем смеру, а двоструко их је мање од оптимиста, признају бројне резултате.

"Поносан сам на оно што сам радио у годину дана, на људе који су вредно радили. Ако је њима довољно да говоре све најгоре да би рекли нешто, нека то раде. У лажи су кратке ноге. То прође као са Јовањицом", закључио је Вучић.

уторак, 23. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво