Читај ми!

Посредници ЕП у међупартијском дијалогу: Консултације дале важан увид у тренутну политичку ситуацију

Посредници Европског парламента у међупартијском дијалогу завршили су консултације са лидерима осам посланичких група и представницима 17 опозиционих партија и покрета у Србији, а данас су се састали и са председником Народне скупштине Ивицом Дачићем да би проверили како напредује процес међустраначког дијалога и припремили следећи корак.

У заједничком саопштењу Владимира Билчика,Тање Фајон, Едуарда Кукана и Кнута Флекенштајна поздравља се конструктивност и ангажман лидера парламентарних група и лидера и представника опозиционих партија и покрета током консултација, чији је циљ да се идентификују приоритетна подручја за дијалог и постизање консензуса.

"Циљ је побољшати окружење и услове за фер политичко такмичење уочи следећих избора у Србији. Консултације су нам дале важан увид у тренутну политичку ситуацију у земљи и идеје у вези са областима на које ћемо усмерити свој будући рад", наводи се у саопштењу европских посланика.

Подвлаче и да је процес међупартијског дијалога користан за Србију, њене грађане, али и за европске интеграције земље, уз оцену да је снажни, плуралистички парламент кључни стуб за српску демократију, али и њен будући економски развој.

У заједничком саопштењу европарламентарци позивају да се на ЕУ и Европски парламент гледа као на "партнере у циљу увођења Србије у ЕУ".

четвртак, 25. април 2024.
12° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво