Читај ми!

Канцеларија за КиМ: Провокација Приштине неуспешна куповина времена

Могућност тужбе за наводни геноцид, којом политичари у Приштини поново прете Србији, постоји само у њиховим узаврелим главама, наводи помоћник директора Канцеларије за КиМ Игор Поповић. У правном смислу таква опција не постоји чак ни у теорији, каже Поповић.

У саопштењу се наводи да је незабележено у историји међународног права да једна територија, што Косово и Метохија дефакто јесте, тужи властиту државу.

Косовска влада планира да покрене тужбу за геноцид против Београда пред Међународним судом правде, али не ове, већ до краја следеће године, најавила је портпарол владе Розафа Кељменди. 

"Провокација, да ће крајем следеће године тзв. Косово поднету тужбу против сопствене државе, само је неуспешна куповина времена, јер и у Приштини знају да је такав научно-фантастични сценарио немогућ и у правном смислу ништаван", наводи Игор Поповић.

"Такозвано Косово, као територија под протекторатом међународне заједнице, по резолуцији Савета безбедности УН 1244, није, нити може бити субјект међународног права и што пре Приштина прихвати реалност, то ће могућност за наставак дијалога и проналажење компромиса бити извеснија", истакао је помоћник директора Канцеларије за КиМ.

Бавећи се оваквим бесмислицама, политичари из Приштине показују, како каже, да немају јасну и реалну политику, нити вољу да граде политику мира, већ само раде на распламсавању сепаратистичких и екстремистичких страсти.

"Снага аргумената и међународног права је на страни Београда и с тога је узалудно што Приштина бије унапред изгубљене битке. Сигурно је да постоји кориснији начин за трошење новца, као што је куповина вакцина и рад на имунизацији становништва, уместо квази правничких битки које су осуђене на пропаст", закључио је Поповић.

субота, 20. април 2024.
6° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво